Nieuw label voor vrachtwagenzeiltassen

31-01-2013 (08:33) - Lifestyle

MoreThanHip heeft haar assortiment duurzaam geproduceerde modeaccessoires uitgebreid met de tassen van ge-upcycled vrachtwagenzeil van Sourced. Dit Engelse label produceert sterke, waterdichte tassen met een basic design en die uniek zijn door de enorme verscheidenheid van het basismateriaal. 
 
Vele duizenden kilometers door weer en wind hebben ze afgelegd op het Europese wegennet, talloze ladingen beschermend tegen sneeuw, ijs, regen en de brandende zon. De eigenschappen die daar voor nodig zijn - waterdicht, sterk en duurzaam – bezitten vrachtwagenzeilen nog steeds als ze na jaren worden afgedankt. Te goed voor de stortplaats en perfect als materiaal voor een tweede leven. 

Het Engelse familiebedrijf Sourced redt sinds 2011 vrachtwagenzeilen van hun laatste reis naar de stortplaats en maakt er stoere messenger bags en schoudertassen van. Tassen die bij uitstek geschikt zijn voor intensief dagelijks gebruik. Bovendien zijn geen tweeitemsooit hetzelfde door de oneindige variatie in basiskleuren van het zeil en de logo’s, belettering en afbeeldingen die er ooit op zijn aangebracht.