Nooit meer maaien dankzij kunstgras

15-12-2021 (11:53) - Lifestyle

Kunstgras. Als het in combinatie wordt genoemd met een voetbalclub of -stadion dan worden we er meestal niet blij van. We noemen dat een ‘plastic veld’ en zijn er meestal geen fan van. Toch is het niet vreemd dat voetbalverenigingen kiezen voor een grasmat van kunstgras, het is namelijk heel onderhoudsvriendelijk. Daarom klinkt kunstgras in combinatie met je eigen achtertuin vaak wel als muziek in de oren. Kunstgras geeft je tuin namelijk een onderhoudsvrije, groene, frisse en vooral natuurlijke uitstraling en is beter tegen wateroverlast dan straatwerk.
 

Weinig onderhoud

Je hebt een prachtige achtertuin, maar je ziet het niet zitten om iedere week met die grasmaaier in de weer te zijn. Bovendien heb je geen zin om het gazon iedere keer opnieuw in te zaaien en onkruidvrij te houden. Je bent de enige niet die van gras houdt, maar er eigenlijk weinig aan wil doen qua onderhoud. Maar is bestraten dan echt de enige oplossing? Het antwoord luidt: nee, zeker niet. Kies voor een onderhoudsvrij grasperk van kunstgras. Kunstgras groeit namelijk niet en hoef je niet jaarlijks bij te zaaien.
 

Duurzaam gazonnetje

Je hebt het vast wel in je omgeving gezien: veel mensen kiezen voor de onderhoudsvrije tuin en leggen deze dan vol met tuintegels. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn, maar het is niet duurzaam. In deze tijd van klimaatverandering is het veel beter om plaats te maken voor groen</a> in de tuin. Want of je nu echt of kunstgras in de tuin aanlegt, regenwater loopt veel gemakkelijker weg de grond in, dan bij straatwerk. Dat scheelt aanzienlijk in de wateroverlast in je tuin en op je terras. Kunstgras is tevens heel duurzaam, want je bespaart op water. Het hoeft immers niet besproeit te worden op hete dagen.
 

Meer leven in de tuin

Vogels en insecten houden van een groene tuin. Zelfs al is het gras niet echt, je zal merken dat er meer leven in de tuin te ontdekken valt. Combineer je kunstgrasveld met plantenbakken waarin je bloemen en planten plaatst, waar bijen en andere insecten op af komen. Bloembakken zijn veel gemakkelijker te onderhouden en staan heel mooi in combinatie met kunstgras.
 

Meteen genieten

Een ander voordeel van kunstgras leggen in de tuin is dat je meteen geniet van een lekker, frisgroen gazon. Eenmaal gelegd hoef je alleen je tuinstoel neer te zetten en te genieten van het uitzicht. Bovendien kan je kunstgras overal leggen waar jij dat wilt. Beperk je niet tot de achtertuin, maar geef ook de voortuin een groene make-over. En wat dacht je van kunstgras kopen voor een groen balkon of je dakterras? Met een kunstgrasmat geniet je zelfs op zeven hoog van kriebelende grassprieten onder je voeten. Kunstgras is zelfs heel populair in binnentuinen van kantoren, om groen aan de dag toe te voegen.
 

Realistisch en zacht

De afgelopen jaren heeft de productie van kunstgras een ware metamorfose doorgemaakt. En dat merk je als je kunstgras kopen gaat. Het is veel zachter en realistischer, waardoor het soms niet van echt gras te onderscheiden is. Kunstgras van kwaliteit heeft meerdere tinten groen in zich voor een natuurlijke look. Echt gras bestaat immers ook uit meerdere kleuren groen. De zachtere sprieten zorgen er tevens voor dat het nieuwe kunstgras veilig is om met blote voeten op te lopen. Ook kan er gewoon lekker op gespeeld worden en is het veilig voor je huisdier. Dat maakt kunstgras een perfect alternatief voor iedere achtertuin. En vergeet de voortuin, het balkon, dakterras en misschien zelfs wel een decoratief groenstrookje op zolder niet. Met kunstgras kun je alle kanten op.