Samsung Galaxy S21 nu te koop

30-04-2021 (11:21) - Lifestyle

Is jouw smartphone aan vervanging toe, of wil je graag weer het nieuwste model? Dan is het goed nieuws dat de Samsung Galaxy S21 sinds een tijdje verkrijgbaar is. Dit is het nieuwe vlaggenschip van 2021, en een van de duurste en meest premium toestellen die gedurende de eerste helft van dit jaar is gelanceerd. Wat mag je allemaal verwachten van deze smartphone?
 

Specs van de nieuwste Samsung smartphone

Allereerst iets over het design, want het is natuurlijk belangrijk hoe de telefoon oogt. Welke kleur je ook kiest (wit, grijs, rose goud of paars), de afwerking aan de buitenzijde oogt luxe. Het scherm heeft een sterkere beschermlaag, Gorilla Glass Victus. Dit moet het display beter beschermen tegen krassen, en beschadiging bij een val. Het 6.2 inch grote Dynamic AMOLED scherm met full hd-resolutie biedt vloeiend en haarscherp beeld. Er is zowel een versie met 128 als 256 GB opslag te koop, beide versies hebben 8 GB werkgeheugen. Met de telefoon kun je gebruikmaken van snel 5G-internet. Tot slot is het goed om te weten, dat een oplader en oortjes niet meegeleverd worden en je geen extra geheugenkaart in de telefoon kunt steken.
 
Naast de S21 zijn ook de S21 Plus en S21 Ultra verkrijgbaar. De Samsung Galaxy S21 wordt gezien als compact instapmodel met een adviesprijs vanaf 849 euro (maar ze zijn intussen al goedkoper te koop). De S21 Plus heeft dezelfde specificaties maar is iets groter (adviesprijs 1049 euro) en de S21 Ultra biedt het grootste scherm met de beste hardware (adviesprijs 1349 euro).
 

Samsung S21 versus de S20

De S21 is de opvolger van de Samsung S20, Samsungs vlaggenschip van vorig jaar. De S21 verschilt uiteraard op een aantal punten van de S20, maar er zijn ook een aantal overeenkomsten. Zo zijn bijvoorbeeld de 5G-connectiviteit, camera’s (drievoudige lens) en de batterij (4000 mAh gelijk gebleven. De S21 beschikt echter wel over een krachtigere processor die dertig procent sneller is (en zelfs veertig procent op grafisch gebied). Daarbij draait het toestel op het nieuwe Android 11, en zijn vanuit Samsung maar  liefst drie versie-updates toegezegd.
 

Relatief vroege lancering van de Samsung S21

Al in november vorig jaar verschenen er berichten dat de nieuwste Samsung-smartphone vanaf januari 2021 verkrijgbaar zou zijn. Opvallend, aangezien eerdere Galaxy S-modellen meestal pas een of twee maanden later in het jaar verschenen. Waarom er bij de S21 is gekozen voor een relatief vroege lancering? Mogelijk wil Samsung op deze manier beter concurreren met de iPhone 12 en andere Android-modellen. Ze zouden proberen de voorsprong die er eind 2020 was in stand te houden.