Tien manieren om de zomer door te komen

13-07-2021 (16:38) - Lifestyle

Het kabinet heeft op 10 juli opnieuw beperkende maatregelen afgekondigd, die in elk geval tot 13 augustus van kracht zullen zijn. De sluitingstijd voor de horeca is 0.00 uur. Testen voor Toegang is voor horeca, discotheken en festivals stopgezet. Bij ‘geplaceerde evenementen’ waar mensen een vaste zitplaats hebben mag testen voor toegang wel. Bij evenementen buiten zijn maximaal 1000 mensen aanwezig. Bij evenementen binnen mogen maximaal 500 mensen zijn en geldt de anderhalve meter afstand regel.
 
Door de nieuwe maatregelen worden vooral jonge mensen opnieuw zwaar getroffen, want er zijn door de nieuwe regels deze zomer weinig festivals mogelijk die de moeite van het bezoeken waard zijn en misschien valt ook de vakantie die je in gedachten had, door de nieuwe regels in het water. Hoe kom je de komende periode ondanks alles zo goed mogelijk door? We delen tien tips voor momenten, waarop je dreigt om te vallen van verveling: 
 
1. Maak een wandeling en laat je mobiel dan eens thuis. Kijk om je heen, geniet en werk ongemerkt aan je conditie.

2. Ga studeren of schrijf je in voor een cursus. Stel je voor: een Franse menukaart die geen raadsels voor je bevat of huur het komend winterseizoen je ski-outfit in vloeiend Duits. Het kan met een erkende studie cursus of studie van NHA op zak. NHA is een vooruitstrevende onderwijsinstelling die inspeelt op de vraag naar kennis die jij straks nodig hebt. En het leuke is: studeren tijdens de crisis kan vaker online met een kortingscode van NHA.

3. Begin je eigen blog en ga schrijven over dingen die je heel erg leuk vindt.

4. Bel vrienden die je (te) lang niet hebt gesproken. Zij zitten tenslotte in hetzelfde schuitje als jij.

5. Maak lijstjes met je doelen, gerechten die je wilt leren maken of bestemmingen die je nog wilt bezoeken.

6. Pak deze zomer eens een boek en laat je meeslepen in de wereld van je held(in) of bijt je nagels stuk bij een nieuwe thriller, die je in één ruk uitleest.

7. Maak jezelf deze zomer nuttig en zoek naar plekken waar je vrijwilligerswerk kunt doen.

8. Begin met yoga. Dat is de manier om negatieve gedachten van je af te schudden en je weer helemaal zen te voelen.

9. Plan alvast nieuwe tripjes. Geloof het of niet: er komt écht weer een moment dat we de maatregelen achter ons kunnen laten en weer veilig kunnen reizen in Europa.

10. Onze laatste tip: relativeer, want een beetje zelfspot kan in deze tijd echt geen kwaad. De zelfspodcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck helpen je alvast op weg.