Videokunst in luxe hotel

28-11-2012 (15:27) - Lifestyle

Recent opende het Hyatt Hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht zijn deuren in de voormalige openbare bibliotheek van Amsterdam. Een bijzondere samenwerking tussen Paul Geertman van Aedes Real Estate, Marcel Wanders en Hyatt Hotels Corporation resulteert in een multifunctioneel hotelconcept met een combinatie van 'office suites' en studio's voor internationale creatieven, en een permanente collectie videokunst voor bezoekers en gasten. 
 
In 2008 besloten de initiatiefnemers Paul Geertman en Marcel Wanders iets bijzonders te doen met de voormalige openbare bibliotheek. Geertman: ‘Het doel was om het grote gebouw te laten aansluiten bij de fijnmazigheid en diversiteit van de Amsterdamse binnenstad. Het was voor ons vanaf het begin duidelijk dat we meerdere gecombineerde functies zouden onderbrengen: logeren, werken en cultuur. Het creatieve thema werd videokunst.’
 
Andaz Amsterdam Prinsengracht is het eerste hotel in de wereld dat zich volledig richt op videokunst. Kunst wordt hiermee een wezenlijke verbinder tussen het publiek en de stad. "In deze inspirerende ambiance kunnen gasten en bezoekers de getoonde videocollectie, verzameld met durf van afwisselend de nationale en internationale top, in optima forma tot zich nemen! Een prachtig en uniek initiatief dat ik met veel belangstelling volg en van harte ondersteun", aldus Bart Rutten, conservator Beeldende Kunst van het Stedelijk Museum Amsterdam.