Vuur uit het stopcontact!

24-02-2021 (11:38) - Lifestyle

Heb je al gezien hoe bijzonder de nieuwste elektrische haarden zijn? Is het je al opgevallen hoe levensecht ze nu het vuur kunnen simuleren? Het niveau dat de laatste generatie elektrische haarden bereikt heeft ligt echt onvoorstelbaar hoog! De vlammen lijken precies te kloppen, de houtset lijkt rechtstreeks uit het bos te komen en het gloeibed doet in niets meer onder voor ‘the real deal!’ Elektrische haarden zijn niet meer overduidelijk nep! Het elektrische vuur van vandaag is nauwelijks meer van echt te onderscheiden en een volwaardig alternatief voor de houtkachel of gashaard!
 
Het heeft wel even geduurd voordat de elektrische haard zover was, maar nu kan niemand meer ontkennen dat het echt zover is. Grote namen in de haardenindustrie zien nu ook dat de toekomst van de haard wel eens elektrisch kan gaan worden. Veel geld en tijd is er vrij gemaakt voor innovaties en verbeteringen. Er is enorm geïnvesteerd in de techniek achter de magie van het elektrische vuur, maar het resultaat is er dan ook naar. Moderne elektrische haarden geven een ultra-realistische vuurweergave die alle zintuigen prikkelt. Het is geen tweedimensionaal beeld meer en de vlammen zijn niet meer saai en voorspelbaar.
 
Nu de elektrische haard eindelijk zijn huidige niveau heeft bereikt lijkt niets het succes nog in de weg te staan. Toegegeven. Houtkachels worden steeds schoner en ook de gashaard wordt steeds efficiënter. Maar geen enkele haardsoort heeft zo’n rooskleurige toekomst als de elektrische sfeerhaard. De tijd is er nu rijp voor. Steeds meer aandacht gaat er uit naar de milieubelastende eigenschappen van de traditionele haard. Dit is duidelijk te zien aan de steeds strenger wordende wetgeving waar de ouderwetse houtkachel en gashaard aan moeten voldoen. Allemaal nieuwe regels die niet van toepassing zijn op het enige haardtype zonder verbranding. Niets staat het succes van de elektrische haard nu nog in de weg.
 
In onze moderne, goed geïsoleerde woningen is onze behoefte aan warmte sterk verminderd. We wonen kleiner en gebruiken bovendien de haard nog maar zelden als hoofdverwarming. De rol van de haard is dus enorm veranderd, van efficiënte verwarmingsbron tot smaakvolle sfeerbrenger. Een rol die de moderne elektrische haard op het lijf lijkt geschreven! Bij een elektrische haard is warmte een keuze en geen voldongen feit. Omdat er geen verbranding plaats vindt wordt een elektrische haard niet warm. Wil je toch warmte ervaren? Dan schakel je simpelweg het warmte element in en direct voel je de weldadige warmte stralen!
Een elektrische haard is dus zoveel meer dan enkel maar verwarming!
 
Een elektrisch haard geeft de sfeer en gezelligheid van een haard het gehele jaar door! Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de temperatuur laag genoeg is, van een sfeerhaard geniet je zelfs in de zomer! Een elektrische haard laat zich even gemakkelijk plaatsen als een aquarium. Omdat er geen sprake is van echte verbranding hoef je ook geen schoorsteen aan te leggen of je druk te maken over de luchttoevoer. Alles wat een elektrische haard nodig heeft is een stopcontact! De nieuwste elektrische haarden moet je gewoon gezien hebben.