Welke auto past het beste bij een gezinsuitbreiding?

18-09-2020 (14:31) - Lifestyle

Hoera, er is een kleine geboren of die is nog onderweg! Dat betekent een grote verandering in je leven. Jullie zijn ineens geen stel meer, maar een gezin. Daar hoort ook een andere auto bij. In dit artikel vertellen we meer over de autotypen die het beste passen bij een gezin, zoals dat van jou.
 

Auto’s voor kleine gezinnen

Is dit jullie eerste kind? Dan is de Renault Captur 1.2 TCe Dynamique een bijzonder geschikt instapmodel. Maar daar zijn er uiteraard wel meer van te bedenken. Ook de Skoda Yeti is in dat geval een betaalbare keuze, waarmee je toch zeker weet dat je hele gezin, inclusief alle benodigde babybagage, er comfortabel mee op reis kan. Past een Kia Soul beter bij jullie? Dat kan natuurlijk ook!
 

Grotere auto’s voor meer ruimte

Volvo is een goed automerk als je een gezinsauto zoekt. Vooral de Volvo XC40 en XC90 zijn geliefd bij gezinnen die genoeg ruimte én optimale veiligheid willen. Dat geldt ook voor de Audi Q7 en de Audi A3 Sportback. Als je écht meer ruimte wilt, dan zou een MPV iets voor je kunnen zijn. Gezinnen met meer dan drie kinderen kunnen hiermee goed uit de voeten.
 

De voor- en nadelen van elk type

• De stationwagen is een klassieke gezinsauto. Extra veel ruimte aan de achterkant, maar dat maakt hem wel minder wendbaar.
• Ja, je gezin past makkelijk in een sport utility vehicle (SUV), maar heb je echt zo’n semi-terreinwagen nodig? De hoge instap en grote binnenruimte zijn wel erg fijn.
• Voor grotere gezinnen is een multi-purpose vehicle (MPV) ideaal. Vaak hebben deze auto’s een schuifdeur zodat de achterste passagiers kunnen instappen. Er kunnen tot zeven personen in, maar je betaalt er dan ook iets meer voor.
• De good-old sedan heeft vier deuren en een afzonderlijke kofferbak. Dat kan echt wel genoeg zijn voor je hele gezin, maar het houdt niet over qua ruimte. Het scheelt je meestal wel in de kosten.
• Bij de hatchback. is de grote achterklep een vijfde deur. Kies je een groter model hatchback, dan kun je hier als gezin prima mee uit de voeten.
 
Heb je zelf niet genoeg geld beschikbaar voor die gezinsauto? Dan kun je altijd nog een lening aanvragen bij de bank. Zo’n grote aankoop is daar een prima reden voor. Als de voorwaarden je aanstaan en je kiest een afbetalingsstrategie die behapbaar is voor je, dan zal de aflossing van de lening waarschijnlijk geen probleem voor je zijn.