21 goede doelen slaan handen ineen voor nieuwe collectebus

31-08-2017 (09:00) - Marketing

Maar liefst 21 erkende goede doelen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Vanaf 3 september kan er in 50 gemeenten door heel Nederland ook contactloos én met pin gegeven worden aan de collectant. De nieuwe collectebus is een initiatief van start-up Easycollect Services, Stichting Collecteplan, CCV Nederland en de 21 participerende goede doelen.
 

In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. In de eerste zeven maanden van dit jaar waren we daar met 679 miljoen alweer royaal overheen. Ook het aantal pinbetalingen groeit; het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst zelfs meer pinbetalingen dan contante betalingen.
 

waardering voor collectebus neemt toe

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. In 2014 was 68% van Nederland positief over het geven aan de collectant en in 2017 is dit zelfs 72% (GFK-onderzoek in opdracht van SCP). Een grote belemmering is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch graag wil geven, hebben de goede doelen nu een oplossing gevonden. Gezamenlijk komen zij met een hypermoderne collectebus. Voortaan kan er dus zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur.


De collectebus kan alleen worden ingezet door CBF erkende goede doelen, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Bovendien zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch