Adcombi introduceert Polygon-Targeting voor geotargeting

Adcombi introduceert Polygon-Targeting voor geotargeting

08-06-2021 (12:55) - Marketing

MarTech-specialist Adcombi lanceert een nieuwe technologie die lang bestaande geotargeting problemen binnen mobiele in-app-advertenties oplost. Met de Polygon-Targetingtechniek kunnen de gebieden waarin advertenties worden weergegeven veel nauwkeuriger worden afgestemd dan voorheen mogelijk was. Verder biedt Polygon-Targeting adverteerders ook de mogelijkheid om lokale programmatic campagnes te combineren met offline advertenties. Mediabureau UM, onderdeel van de IPG Groep, heeft de Polygon-Targeting al succesvol ingezet.

Geotargeting is een van de meest populaire adverteermethoden. Veel marketeers gebruiken deze vorm van targeting om gericht te adverteren op gebruikers die zich in een specifieke locatie of omgeving bevinden. Tot de lancering van Polygon-Targeting zag mobiele in-app geografische targeting er als volgt uit: voor een advertentiegebied, zoals een wijk of een stad, wordt een ruime, cirkelvormige straal gedefinieerd waarin de advertenties moeten worden weergegeven. Binnen deze straal wordt er geen rekening gehouden met geografische bijzonderheden. Het effect hiervan was dat bijvoorbeeld een lokale retailcampagne in Amsterdam veel consumenten de advertentie getoond kregen, maar ongeveer de helft van hen zat aan de verkeerde kant van het IJ.
 

Lang bestaand probleem opgelost

Adcombi was van mening dat een cirkel een te grove maatstaf was en bedacht een oplossing om de geografische indeling van een advertentiegebied veel nauwkeuriger te bepalen. De MarTech-specialist claimt dat de nieuwe techniek een dekking van 95 procent heeft. Auke Boersma, CEO van Adcombi: "Met Polygon-Targeting lossen we een al lang bestaand probleem op voor in-app-advertenties. Ik ben ervan overtuigd dat de techniek de digitale transitie van (hyper)lokaal adverteren een gigantische impuls gaat geven. Iets wat wordt bevestigd door de resultaten van de eerste campagnes met het Duitse mediabureau UM. Door de juiste doelgroepen via programmatic advertising te koppelen aan de dichtstbijzijnde (verkoop)locaties kan de omzet voor retailers aanzienlijk worden vergroot."
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch