Adidas en Allbirds maken CO2-beperkte hardloopschoen

Adidas en Allbirds maken CO2-beperkte hardloopschoen

12-05-2021 (18:00) - Marketing

Concurrerende sportmerken Adidas en Allbirds slaan de handen ineen en delen hun eigen technologieën en innovatieve materialen voor een vernieuwd ontwerpproces met lagere CO2-uitstoot. De samenwerking resulteert in FUTURECRAFT.FOOTPRINT: een hardloopschoen met een CO2-voetafdruk van slechts 2,94 kg CO2e/paar. Het prototype wordt in mei gelanceerd als onderdeel van een limited edition Creators Club-release met een grotere release in herfst/winter 2021.

Beide bedrijven zagen de mogelijkheid om een CO2-neutrale toekomst voor sport en stijl te versnellen. Daarom sloegen ze de handen ineen voor een uniek partnerschap waarin ze hun materialen, toeleveringsketens en innovaties met elkaar delen.
 

Partnership

"Ons partnership met Allbirds laat zien wat er mogelijk is wanneer twee concurrerende merken samenkomen om iets te ontwerpen. Allbirds deelde zijn kennis van CO2-berekening en ervaring met natuurlijke materialen, adidas zijn productiemethoden en prestatiegerichte schoenen. Door écht samen te creëren en elkaar toegang te bieden tot kennis en middelen, bereikten we een mijlpaal in de sportindustrie, op weg naar CO2-neutraliteit die hopelijk ook andere merken zal inspireren", zegt Brian Grevy, directielid Global Brands bij adidas.

 

Minimalistisch

"Bij dit project was minder echt meer. We gingen tot het uiterste om zowel materialen als uitvoering minimalistisch te houden. Alleen wat echt nodig was om de prestatie-eigenschappen van de schoen te behouden, bleef over", zegt Florence Rohart, senior schoenontwerper bij adidas. FUTURECRAFT.FOOTPRINT zal in mei voor het eerst worden gelanceerd met een verloting van 100 paar onder leden van de Adidas Creators Club. Daarna volgen een limited edition release van 10.000 paar in herfst/winter 2021 en een grotere release in lente/zomer 2022.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch