Ajax en adidas brengen eerbetoon aan Bob Marley

20-08-2021 (10:58) - Marketing

Ajax en adidas brengen in samenwerking met de Bob Marley familie, de 2021/2022 Ajax derde kit uit. De kit is een eerbetoon aan de Ajax-fans en de liefde die de club en haar fans delen voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied, Three Little Birds.
 
De zwarte kit is voorzien van rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, staat een subtiele verwijzing naar het iconische liedje, met drie vogeltjes die op de Amsterdamse Andreaskruizen zitten. De kit zal dit seizoen worden gedragen tijdens de Europese wedstrijden, naast het thuistenue van Ajax.
 

Spontaan liefdesverhaal

Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax een vriendschappelijke wedstrijd speelde in Cardiff, tegen Cardiff City F.C. De Ajax-fans werd gevraagd om na de wedstrijd op de tribune te blijven. Om de geduldige fans te vermaken, draaide de stadion-dj verschillende nummers, waaronder Three Little Birds. De rest is geschiedenis. De fans omarmden het lied onmiddellijk als hun eigen lied en zingen het sindsdien bij elke wedstrijd. De fans zingen het lied, een waar symbool van hoop, ongeacht de uitslag van de wedstrijd.

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch