Albert Heijn introduceert hybride assortiment FiftyFifty

08-01-2020 (10:58) - Marketing

FiftyFifty is een geheel nieuwe lijn; vijftig procent vlees en vijftig procent groente en is vanaf januari 2020 verkrijgbaar bij Albert Heijn. De producten liggen in het vleesschap, niet bij de vleesvervangers, wat direct de bijzondere positie van het merk aangeeft. FiftyFifty stond dit najaar al in de top tien bij de Anuga Taste Innovation Show; de grootste foodbeurs ter wereld.
 
FiftyFifty richt zich op verschillende doelgroepen zoals gezinnen met kinderen die moeite hebben met groenten maar ook alleenstaanden en senioren. FiftyFifty is verkrijgbaar als burger, schnitzel, worstje, cheesewrap en boon-stam.
 

Minder vlees, minder plastic verpakking

De producten van FiftyFifty hebben een 50% vlees en 50% groente verhouding. In totaal zijn er 15 verschillende groentes gebruikt verdeeld over het gehele assortiment. Op deze manier wordt de helft minder vlees geconsumeerd dan bij gewone vleesproducten zonder veel te verliezen op smaak, structuur en de bijhorende gezonde voedingsstoffen. Door te kiezen voor FiftyFifty is het makkelijker om de juiste balans te vinden tussen vlees en groente. Ideaal dus om de kinderen meer groente te laten eten zonder dat ze dit beseffen. Maar ook voor degene die graag zijn vleesconsumptie wilt reduceren. Verder bestaan de verpakkingen uit maar liefst 80% minder plastic dan gemiddeld en zijn deze geheel te recyclen.
 
Laurens Zandbergen, Manager Marketing: “Het idee van FiftyFifty is ontstaan door te luisteren naar de steeds bewuster wordende consument die minder vlees wil eten, ofwel voor het milieu en dierenwelzijn, ofwel voor de gezondheid. Deze groep vind de stap naar geen vlees te groot, maar is wel bereid te minderen. Met producten van FiftyFifty kan men de vleesconsumptie met 50% verlagen in een maaltijd. Het resultaat is een duurzamer en nog steeds smakelijk product. Met FiftyFifty willen we in zijn geheel bijdragen aan verduurzaming.”
 

Assortiment

Er zijn vijf verschillende varianten van FiftyFifty verkrijgbaar bij Albert Heijn. Genoeg keus om elke maaltijd te voorzien van een verantwoorde vlees-groente combinatie. Zo zijn er een vernieuwende Boon-stam en de Gevulde Boerenschnitzel en de Bretonse Schnitzel. Voor liefhebbers van een burger biedt FiftyFifty een  Dutch Style burger en voor kaasliefhebbers is er een Cheese-wrap gecombineerd met onder andere doperwten, wortels en champignons.
 
De hele lijn van FiftyFifty producten zijn vanaf januari te verkrijgen bij de Albert Heijn en worden verkocht vanaf € 1,49 per stuk. www.fiftyfifty.nl
 

Over Diviande

Het hybride vers assortiment van FiftyFifty is ontwikkeld door Diviande in samenwerking met Jan Zandbergen. Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent van hoogwaardig vlees en (alternatieve) vleesproducten. Het verzorgt het portioneren en vacuüm verpakken van kwaliteitsvlees voor de Retail, Horeca, Cash en Carry en Leisure markt. Van huis uit ligt haar specialisatie bij het leveren van diepgevroren producten, maar ook vers voorverpakt vlees behoort tot de mogelijkheden. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch