Analyse Picnic: populairste boodschappen per regio sterk verschillend

21-08-2019 (11:14) - Marketing

Wat wordt waar het meest besteld? Online supermarkt Picnic analyseerde de honderdduizenden bestellingen van de afgelopen 12 maanden en ontdekte dat er grote regionale verschillen zijn. 
 
Zo worden in Amsterdam heel veel avocado’s en humus besteld, net als aspergeburgers, pompoen en sojamelk. In Almere worden relatief veel potten met doperwten en worteltjes besteld en veel blikken honden- en kattenvoer.


Lekkerbekjes en rode kool

In Eindhoven worden relatief de meeste barbecue-producten besteld, gevolgd door Tilburg en Breda. Ook lekkerbekjes doen het goed in Tilburg. In Den Bosch zijn vegetarische worstenbroodjes favoriet. In het Limburgse Venlo houden ze erg van rode kool, champignons, champignonsoep en kamillethee. Utrechtse klanten bestellen vooral veel luxe levensmiddelen. Pindakaas bijvoorbeeld, maar dan wel met karamel en zeezout. Ook worden er relatief de meeste vegetarische producten besteld door de klanten van Picnic. In Maarssen geven klanten de voorkeur aan een milkshake met vanillesmaak.
 

Energydrinks

Van alle steden waar Picnic de boodschappen bezorgt zijn deze in Rotterdam het vaakst halal. De halal kipfilet, kaas, kiprookworst en runderknakworst gingen daar het vaakst over de digitale toonbank. In het nabijgelegen Poortugaal worden relatief de meeste pakken sinaasappelsap van anderhalve liter verkocht, maar ook de meeste sixpacks energydrink. In Dordrecht wordt ijsthee het vaakst in het winkelmandje gestopt. Haagse Hopjes worden, jawel, relatief het vaakst besteld in Den Haag. In Delft wordt het meeste volkorenbrood gegeten, terwijl klanten in Zoetermeer voor knäckebröd met sesamzaad gaan.
 

Afwasmiddel

Klanten in Leiden zijn wat minder met eten bezig, zo blijkt uit de analyse van de bestellingen in die stad. Relatief de meeste literflessen afwasmiddel worden daar door de bezorgers van Picnic bij huishoudens afgeleverd. Ook zakken houtskool van 2,5 kilo, Neusspray zoutoplossing en vochtige washandjes vinden gretig aftrek in de Sleutelstad. In Leidschendam doet de geitenkaas het goed, terwijl in Oegstgeest frambozenjam het meest besteld wordt.
 
Afgaand op het aantal tubes tandpasta dat ze bestellen zouden klanten in Apeldoorn over het gezondste gebit moeten beschikken. Pakken filterkoffie doen het in Arnhem onverminderd goed, terwijl in Nijmegen de blikken aspergesoep het meest verkocht worden. Toiletpapier is in Veenendaal het populairst.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch