ASICS promoot meer beweging tijdens werktijd

ASICS promoot meer beweging tijdens werktijd

21-10-2021 (12:20) - Marketing

Een eenvoudig, op beweging gebaseerd programma laat zien dat het mentale welzijn van werknemers op significante wijze verbeterd kan worden. Dit blijkt uit een van de grootste, onafhankelijke onderzoek trials waarvan ASICS vandaag de resultaten bekend maakt. De deelnemers aan het ASICS Movement for Mind-programma verbeterden hun mentaal welzijn aanzienlijk volgens de internationaal erkende Warwick-Edinburgh-schaal.
 
Tevens verminderde de tijd dat men zittend doorbracht met een uur per dag - veel meer dan alleen de tijd besteed aan het meedoen aan het programma. ASICS maakt het programma nu wereldwijd beschikbaar om het welzijn van iedereen te helpen verbeteren.
 

Resultaten

De klinische trial, onder leiding van onderzoeker Professor Brendon Stubbs, bewijst de impact van het eenvoudige, acht weken durende ASICS Movement for Mind-programma, waarbij mensen twee keer per week 30 minuten wandelen of hardlopen. Het audio-programma combineert beweging met andere bewezen technieken om de connectie tussen het lichaam en de buitenwereld te bevorderen. De deelnemers aan het programma verbeterden niet alleen hun mentale welzijn aanzienlijk, maar meldden in vergelijking met de controlegroep ook minder angstgevoelens, hebben het dagelijkse aantal stappen die zij zetten verhoogd en de tijd die zij zittend doorbrengen is verminderd.
 

Beweging op werk heroverwegen

Gary Raucher, Executive Vice President, ASICS EMEA: "De meeste mensen weten dat beweging een van de meest effectieve manieren is om stress te verminderen. Toch is de werkelijkheid dat de meeste werknemers die dagelijks achter een bureau werken, nauwelijks bewegen. Om de stress-epidemie waarmee we geconfronteerd worden aan te pakken, denken wij dat het tijd is om beweging op de werkplek te heroverwegen via een aanpak die toegankelijk, aangenaam en - cruciaal - bewezen heeft te werken. We hopen dat lichaamsbeweging en bewegingspauzes de norm worden, zodat mensen een gezonde geest in een gezond lichaam kunnen bereiken. Als bedrijf maken we ons al meer dan 70 jaar sterk voor de positieve invloed van sport op lichaam en geest. Daarom heten we ASICS - het is een acroniem van het Latijn, Anima Sana in Corpore Sano; een gezonde geest in een gezond lichaam."

ASICS Movement for Mind brengt eenvoudige, bewezen technieken samen en combineert die met beweging om iets gevarieerd en toegankelijk te maken. Het programma introduceert ademwerk, mindful bewegen, contact maken met de natuur, muziek en mindful mediteren en vereist geen eerdere ervaring of niveau van fitheid om te volgen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch