BCC en Essent gaan met shop-in-shops samenwerken

11-01-2018 (14:48) - Marketing

Essent opent vanaf januari 2018 shop-in-shops in 36 BCC-winkels. In de Essent-shops kunnen klanten van BCC niet alleen advies krijgen over het terugdringen van hun energieverbruik, maar ook rechtstreeks een nieuw energiecontract afsluiten.


In een later stadium breiden BCC en Essent het aantal diensten en producten uit met onder meer smart home oplossingenen de verkoop van zonnepanelen. De samenwerking heeft een looptijd van drie jaar.De aankondiging van deze samenwerking volgt kort op de samenwerking tussen BCC en bol.com die in september 2017 van start ging. Dit onderstreept het feit dat het leveren van services en diensten een belangrijke pijler onder het businessmodel van de retailer aan het worden is. De samenwerking met Essent betreft dan ook een strategisch partnership in de volle breedte: Services, Verkoop, Samenwerking, Online & Offline.


contract MediaMarkt niet verlengd

Essent werkte hiervoor samen met MediaMarkt. Het contract werd door beide partijen niet verlengd. Dat gaf BCC de mogelijkheid om met Essent in zee te gaan en direct gebruik te maken van de ervaringen die de energieleverancier de afgelopen jaren heeft opgedaan met shop-in-shop concepten. BCC rekent om die reden op een ‘vliegende start’ vanaf januari 2018, aldus de directie van de electro retailer. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch