Beiersdorf steekt 50 miljoen euro in hulpprogramma coronacrisis

Beiersdorf steekt 50 miljoen euro in hulpprogramma coronacrisis

02-04-2020 (12:54) - Marketing

Beiersdorf, het moederbedrijf van onder meer Nivea, heeft een hulpprogramma opgezet ter waarde van 50 miljoen euro. Met dat geld wordt crisismanagement gefinancierd op plaatsen waar de crisis het hardst heeft toegeslagen of waar het zorgsysteem zwak is.
 
De hulp bestaat uit een pakket wereldwijde maatregelen. Zo heeft het bedrijf fabrieken op vijf continenten opdracht gegeven om samen 1 miljoen liter ontsmettingsmiddel te produceren. Ook worden 5.000.000 NIVEA huid- en handverzorgingsproducten voor medisch personeel gedoneerd. Verder geeft Beiersdorf financiële hulp aan meerdere NGOs, zowel internationale organisaties als lokale partners, die grote uitdagingen hebben als gevolg van COVID-19. Tot slot verdubbeld het moederbedrijf lokale initiatieven van Beiersdorf werknemers.
 

Nederlandse Rode Kruis

Omdat Beiersdorf ook lokale hulp wil bieden, werkt het in Nederland samen met het Rode Kruis. ‘Van verschillende kanten hoorden wij dat door het zware werk er een grote behoeften is aan persoonlijke verzorgingsmiddelen zoals handcreme, deodorant en lippenbalsem. Het ondersteuningspakket bestaat uit een mix van 30.000 producten uit het portfolio van Beiersdorf waaronder NIVEA, Atrix, Eucerin & Labello. De producten worden einde week bij het Rode Kruis geleverd om vervolgens verdeeld te worden over Nederland’, laat Marcin Kuchta, Country Manager Nederland weten.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch