Bekendste kerstboom van Nederland nu als parfum te koop

08-11-2017 (09:34) - Marketing

Een van de Nederlandse iconen van de feestdagen is getransformeerd tot een parfum. De enorme kerstboom op de Dam is vorig jaar gered van de versnipperaar door de parfummakers van RUIK. Ze haalden de boom op, destilleerden de luxueuze olie, lieten het bijna een jaar rijpen en maakten van het hout een exclusieve dop. Vandaag is het zover en lanceren ze DEN. Niet alleen een nieuwe geur, maar ook een groene revolutie binnen de (vervuilende) parfumwereld.

een wereld zonder waste

Mede-oprichter Boye: ‘Na een jaar rijpen en testen is het een frisgroene geur voor iedereen geworden, gecombineerd met warme houtige tonen en een hint van kaneel. De ultieme ode aan een sfeervol en natuurlijk icoon.’ ‘DEN is 100% plantaardig. Dat is uniek in de cosmeticawereld, want in standaard parfums zitten veel vervuilende stoffen. Wij gebruiken de natuur opnieuw. Sta je voor een wereld zonder waste, dan draag je parfums van RUIK’, aldus zus Noëlle.


RUIK naar verschil 

Boye en Noëlle zijn samen RUIK gestart en maken parfums van sinaasappelschillen (VERSCHIL) tot aan kerstbomen (DEN). De verpakkingen worden gemaakt van landbouwafval en de doppen van de restmaterialen. Op Duurzame Dinsdag zat RUIK in het koffertje voor het kabinet, TV-programma Groen Licht kwam langs en de parfumlijn werd aanbevolen in het boek Dit is een goede gids.


Vrijdag gaan de eerste flesjes DEN op de post. Het parfum is vanaf nu exclusief te verkrijgen via de webshop van RUIK en past door de brievenbus.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch