Bierbrouwerij AB InBev doneert eerste partij van 5.000 handgels van alcoholvrij bier aan ziekenhuizen

01-04-2020 (10:07) - Marketing

Om de gezondheidszorg te ondersteunen doneert Bierbrouwerij AB InBev vandaag 5.000 flessen handgels aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die de brouwer overhoudt na het brouwen van alcoholvrij bier.
 
De donatie is de eerste van een reeks donaties die de brouwer in Nederland wil doen. In Europa is de internationale brouwer vorige week gestart met het doneren van een eerste partij van 26.000 handgels en 50.000 liter ontsmettingsmiddel aan de gezondheidszorg. De brouwer roept Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen op zich te blijven melden om handgels te ontvangen.

Nicolas Bartholomeeusen, Algemeen Directeur Bierbrouwerij AB InBev: “We leven enorm mee met alle medewerkers in de zorg en waarderen hun inspanningen enorm. Vanwege het nijpende tekort aan desinfectiemiddelen in de markt, zijn we twee weken geleden begonnen met het maken van de handgels en desinfectiemiddelen. De handgels zijn gemaakt van de rest-alcohol die we overhouden na het brouwen van onze 0.0% bieren, waaronder Leffe Blond 0.0%, Jupiler 0.0%, Hertog Jan 0.0% en Hoegaarden 0.0%. In totaal hebben we 26.000 handgels (250ml) en 50.000 liter ontsmettingsmiddel gedoneerd aan de gezondheidszorg in diverse EU-landen. En daar gaan we mee door zolang het nodig is.”

“De eerste partij van 5.000 handgels staat klaar in ons distributiecentrum in Breda en vandaag distribueren en doneren we de partij aan ziekenhuizen en zorginstellingen. De vraag is enorm. Volgende week verwachten we een volgende partij voor Nederland klaar te hebben staan. We roepen ziekenhuizen en zorginstellingen op zich bij ons te melden als ze graag handgels ontvangen, aangezien we ze dan op onze lijst voor donaties kunnen plaatsen. Inmiddels zijn we ook in Nederland in de Dommelsche Bierbrouwerij gestart met productie van ontsmettingsmiddel. We hebben een aanvraag bij de Nederlandse overheid ingediend om ook onze donatie van ontsmettingsmiddel zo snel mogelijk toe te staan en verwachten snel goedkeuring te krijgen. Zo hopen we een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen COVID-19, een strijd die we alleen samen kunnen winnen.”

 


Bureaus

Media

Economisch