Bjorn Borg laat iedereen met elkaar trouwen met Blockchain

12-06-2018 (15:36) - Marketing

Deze donderdag barst het WK weer los en gastland Rusland trapt dan af tegen Saoedie-Arabië, twee landen waar het slecht gesteld is met de rechten van LGBT’s en waar het huwelijk tussen paren van hetzelfde geslacht verboden is. Voor kledingmerk Björn Borg om het Marriage Unlocked initiatief te starten. Een digitaal platform waar iedereen een aanzoek kan doen, trouwgeloften kan uitwisselen en zowel anoniem of in het openbaar kan trouwen via blockchain. 


Johanna Juhlin, Global Brand Marketing Director Björn Borg: "Wij geloven dat sport liefde is en dat liefde gelijkwaardig is. Het eerste fundamentele recht voor een mens is dat je kunt houden van wie je wilt. Met ons nieuwe platform Marriage Unblocked kunnen we macht decentraliseren en het huwelijk voor elke volwassene die wil trouwen mogelijk maken." 

 

gecodeerde geloften

Het platform maakt het voor iedereen mogelijk om digitaal naar het altaar te lopen, hun gecodeerde geloften voor eeuwig op te slaan en om een certificaat van hun digitale huwelijk, samen met wat spaargeld, te ontvangen in de cryptocurrency Ether. Het eerste koppel dat via Marriage Unblocked trouwt zijn Sybille en Alexandra uit Zwitserland, een land waar het homohuwelijk niet door de wet wordt erkend. 


"We kunnen elkaar nu vrouw en vrouw noemen. Dit voelt absoluut fantastisch! Ons blockchain huwelijk zal ons geen gelijke of juridische rechten geven, maar het gevoel dat je geaccepteerd wordt is wel al een grote stap vooruit. We hopen dan ook dat ons blockchain huwelijk er voor gaat zorgen dat samenlevingen een fundamenteel mensenrecht, zoals gelijkheid, gaan erkennen." 
 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch