bol.com onveranderd populair

bol.com onveranderd populair

25-02-2021 (09:45) - Marketing

bol.com is het meest aansprekende verkoopplatform van het vierde kwartaal van 2020. Dat blijkt uit de MarketPlace Monitor, het kwartaalonderzoek van marktplace-specialist Maze-One en MeMo². Amazon.nl is toegenomen in populariteit, en de prognose is dat die verder zal toenemen in 2021.
 
Marktplaatsen Amazon.nl, AliExpress, bol.com, Coolblue.nl en Wish zijn in het onderzoek meegenomen. De onderzoekspopulatie is representatief voor gemiddeld Nederland van 18 en ouder.
 
Opkomst Amazon
bol.com is voor 65% van de Nederlanders de meest aansprekende marketplace, howel de populariteit afnam met 3%. CoolBlue staat op de tweede plaats (35%), gevolgd door AliExpress (31%), die beiden daalden met respectievelijk -5% en -2%. Amazon.nl daarentegen is er in geslaagd de Nederlandse consument steeds meer aan te spreken (29%) en stijgt met 5% in populariteit. Amazon.nl deelt de vierde plek in dit rijtje met Wish.
 
De prognose is dat Amazon.nl in de komende maanden in de Nederlandse top 3 van de marketplaces terrein zal winnen. De consument lijkt vooral het vertrouwen in de bezorging belangrijk te vinden.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch