Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start

01-08-2018 (14:31) - Marketing

Op woensdagochtend 1 augustus vond de aftrap van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2018 van Stichting De Noordzee plaats. In 15 dagen maakt Stichting De Noordzee samen met talloze vrijwilligers de héle Noordzeekust afvalvrij.


Op Schiermonnikoog ging de schoonmaakactie vanochtend van start met 70 deelnemers, en in Cadzand stonden 41 vrijwilligers aan de start. Ruim 2.700 deelnemers hebben zich voor de actie aangemeld: een recordaantal inschrijvingen, genoeg voor een brandschoon strand.
 

Samen voor een gezonde zee

Het doel van deze landelijke strandopruimactie is meerledig. Naast het schoonmaken gaat het erom bewustwording voor het afvalprobleem te creëren, de omvang van het probleem in kaart te brengen en innovatie en aanpak bij de bron te stimuleren. Dit jaar start Stichting De Noordzee samen met Plastic Fantastic een pilot om te kijken welke producten er gemaakt kunnen worden van het afval dat tijdens deze tour wordt ingezameld. Bij de kick-off op Schiermonnikoog was Plastic Fantastic dan ook aanwezig met handzame plastic-verwerkende apparaatjes die veel belangstelling trokken.
 

370 afvalitems per 100 meter strand: 93% is plastic

Uit 14 jaar strandmonitoring door Stichting De Noordzee blijkt dat er per 100 meter gemiddeld 370 afvalitems op het strand liggen - voornamelijk plastic. Om dit probleem aan te pakken, mensen ervan bewust te maken en innovatief hergebruik te stimuleren organiseert Stichting De Noordzee deze zomer voor de zesde keer de Boskalis Beach Cleanup Tour. Ballonnen en sierlinten krijgen dit jaar speciale aandacht; deze items worden apart ingezameld en onderzocht.
 

Feestelijke afsluiting in Zandvoort: hoeveel kilo is er geruimd?

Op woensdag 15 augustus vindt halverwege, in Zandvoort, de grande finale plaats. Vrijwilligersgroepen vanuit het noorden en vanuit het zuiden ontmoeten elkaar ter hoogte van Strandpaviljoen Ahoi, waar de resultaten feestelijk worden onthuld. Net als bij de kick-off op Schiermonnikoog is Plastic Fantastic op deze slotdag met een mobiele verwerkingsfabriek aanwezig. Zo kan het ingezamelde plastic direct en onder het oog van de deelnemers in grondstof of zelfs in kant-en-klare producten worden omgezet.
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch