bvA publiceert whitepaper Influencer Marketing

10-09-2019 (15:31) - Marketing

bvA heeft dinsdag een ‘Starten met Influencer Marketing’ whitepaper gepresenteerd tijdens het Influencer Marketing Event in DeFabrique in Utrecht. 

De whitepaper is bedoeld als referentie voor marketeers die net begonnen zijn met influencer marketing of die willen toetsen of hun werkwijze in lijn is met de best practices. Je vindt er informatie over de basisbegrippen, de laatste ontwikkelingen en een checklist met punten die helpen bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van een campagne in samenwerking met influencers. 

De paper is een eerste productie van de bvA Taskforce Influencer Marketing, die begin dit jaar van start ging. Deze taskforce werd opgericht met als doel bij te dragen aan verdere professionalisering van influencer marketing door het bepalen van succesfactoren op het gebied van meetbaarheid, effectiviteit, transparantie en samenwerking met influencers. 

Taskforce voorzitter Heleen Crielaard: ‘Influencer marketing is een goed middel om specifieke, vaak jongere doelgroepen te bereiken. Vrijwel iedere adverteerder is op zoek naar de juiste wijze om deze marketingtool effectief in te zetten. Binnen de taskforce hebben we nu enorm veel kennis bij elkaar gebracht en het netwerk daaromheen is nog indrukwekkender. Door deze kennis te bundelen, verwachten we in een relatief korte periode best practices voor onze leden te kunnen opstellen en daarmee bij te dragen aan professionalisering van dit instrument.” 

De whitepaper is te downloaden via de bvA website, tijdelijk (t/m 22 september) ook voor niet-bvA leden. 

Foto: bvA.nl


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch