CEO AH Marit van Egmond schrijft over weg naar 'beter eten'

05-10-2021 (10:53) - Marketing

"Met elkaar kunnen we – figuurlijk – onze wereld mooier eten." Dat schrijft CEO Marit van Egmond van Albert Heijn in het boek Samen op weg naar beter eten dat is verschenen. "De afgelopen tijd is de aandacht voor voeding, wat het met je doet, wat het betekent voor de maatschappij en de impact op de planeet, sterk toegenomen. Eten en drinken speelt een belangrijke rol in de grote uitdagingen die letterlijk en figuurlijk op ons bord samen komen. Elke avond weer. We staan op een kantelpunt. De urgentie om het beter te doen, werd nog nooit door zoveel mensen gevoeld."

Albert Heijn zet zich al jaren in voor een duurzamere en gezondere leefstijl en samenleving. Of het nu gaat over de structurele verlaging van suiker, zout en vet in de eigenmerk-artikelen of het reduceren van plastic bij verpakkingen. Of bij de jarenlange samenwerking met meer dan 1.000 Nederlandse boeren en telers in de 'Beter voor boer, dier en natuur'-programma's en het overstappen op Nederlandse groene windenergie. "We zijn trots op wat we al bereikt hebben, maar beseffen ook dat we nog stappen te zetten hebben. De beweging naar beter eten kunnen we alleen samen met alle partners in de keten versnellen. Niet alleen met onze vertrouwde partners en leveranciers, maar ook met kleinere initiatieven en startups", aldus van Egmond. "Met als doel om samen een bestendige en inspirerende weg voorwaarts op te gaan naar een gezonde, duurzame en sociale samenleving."
 

Het boek

Het boek 'Samen op weg naar beter eten' is voor iedereen gratis te downloaden. 'Samen op weg naar beter eten' geeft inspiratie van denkers en doeners die onderstrepen dat voedsel een essentiële rol speelt in de grote uitdagingen van deze tijd. In het boek gaat CEO Marit van Egmond van Albert Heijn in gesprek met Marcel Levi, hoogleraar interne geneeskunde en bestuursvoorzitter Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, en met Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit. In de gesprekken gaat het niet alleen over gezonder en duurzamer eten, maar ook over de verbindende kracht van samen eten.


Beter Eten Festival

Inspiratie, bewustwording en de uitwisseling van ideeën staan ook centraal op het Beter Eten Festival dat Albert Heijn op vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari 2022 voor de eerste keer organiseert. Het festival vindt plaats in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen en is voor iedereen toegankelijk. Informatie over de kaartverkoop en het programma volgt in november.

 


Bureaus

Media

Economisch