Consumenten adviseren elkaar op people 2 platform van Kijkshop

30-10-2017 (10:00) - Marketing

Na enkele maanden ontwikkeling lanceert Kijkshop haar nieuwe people 2 people platform. Onderdeel van dit platform is de ‘Kijk Bij Mij’-app waarmee consumenten andere consumenten met live video kunnen adviseren over hun aankoop. Elk advies dat leidt tot een transactie beloont Kijkshop met 5% commissie.
 

Met de hulp van de consument wil Kijkshop haar klanten het snelste, beste en meest vriendelijke advies van Nederland geven.
 

roer om

In april dit jaar gooide eigenaar en CEO Björn Serving het roer om bij Kijkshop en zette in op een consumenten platform strategie. In zijn visie kunnen consumenten andere consumenten vaak veel beter adviseren dan een gemiddelde winkelmedewerker. De technologische ontwikkelingen gaan te snel en het aanbod is te groot om alles over alles te weten is zijn redenering.
 

100.000 consumenten aansluiten

Het doel is om op korte termijn meer dan 100.000 consumenten aan te sluiten op het platform. Met 1 miljoen winkelbezoekers per maand en nog eens 1 miljoen online bezoekers ziet Kijkshop dit als realistisch. Als dit aantal wordt gehaald zijn de mogelijkheden onbegrensd aldus Serving. “Door zoveel kennis te ontsluiten wordt niet alleen het aankoopproces makkelijker, sneller en leuker voor de consument. Wij weten straks met elkaar alles van alles. Dan wordt het mogelijk om een onbegrensd assortiment aan te bieden.”
 

fysieke lokaties onmisbaar

De consumenten wordt alleen gevraagd om advies te geven. De financiële transactie, verzending en garantieafhandeling wordt gedaan door Kijkshop zelf. De fysieke locaties en klantenservice spelen hier een onmisbare rol in. “Consumenten zullen altijd behoefte hebben aan contact met een medewerker”, aldus Serving.
 

KijkBijMij-app i

De KijkBijMij-app is sinds vandaag gratis te downloaden via de Apple en Android store. Afhankelijk van de behoefte volgt in 2018 ook een windows versie.
 

ook uitrollen bij andere retailers

Het platform is ontwikkeld door TheONE. Een nieuwe entiteit van Kijkshop die in augustus 1 miljoen euro opgehaald heeft via crowdfunding. Naast Kijkshop wil TheONE het platform ook uitrollen bij andere retailers in Europa.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch