Content is King

16-10-2019 (14:37) - Marketing

Hoe krijg je meer bezoekers en hoe verkoop je meer via je webshop? Hoe scoor je hoog in Google? Vragen die niet zomaar uit de losse pols te beantwoorden zijn, maar waarbij goede contentcreatie je in ieder geval verder op weg helpt om een hero te worden in je netwerk.

Contentcreatie is het creëren en delen van relevante informatie via de eigen kanalen met het doel potentiële klanten aan je organisatie te binden. Blogs, social media berichten, nieuwsbrieven, video’s, case studies, animaties, infographics, het plaatsen van de juiste links en Search Engine Optimalisatie (SEO): het hoort er allemaal bij.


Interessant genoeg?

Om succesvol te zijn, moet je je steeds afvragen of de content interessant en nuttig genoeg is voor de bezoeker. Maar ook niet onbelangrijk: is de content aantrekkelijk geschreven? Denk vanuit de klant is het motto en: breng je boodschap professioneel over de buhne. Bij dat laatste, kan het verstandig zijn om een professionele blogger in te schakelen. Maar ja: hoe vind je die in de enorme wirwar van echt en neptalent?
 
Doordat het vinden van de juiste bloggers er de laatste tijd bepaald niet makkelijker op is geworden, staan er steeds meer partijen op die marketeers coachen of bloggers screenen in het selectieproces. Daarnaast zijn er tal van partijen die je met raad en daad verder kunnen helpen als je besluit toch zèlf aan de slag te gaan: FrankWatching heeft daarvoor bijvoorbeeld slimme tips.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch