CoolBest zet in op plant-based verpakkingen

CoolBest zet in op plant-based verpakkingen

07-03-2019 (14:20) - Marketing

Met de overgang naar plantaardige verpakkingen zet CoolBest de volgende grote stap richting duurzaamheid. Het merk werkt al jaren intensief samen met de fruitleveranciers om duurzaam fruit te telen, dat wordt gebruikt in de sappen. Ook aan de plant-based verpakkingen werd achter de schermen lange tijd gewerkt voordat ze daadwerkelijk in gebruik konden worden genomen.


'Verduurzamen is gemakkelijker gezegd, dan gedaan. De trajecten om onze fruitteelt volledig duurzaam te maken in landen als Brazilië, nemen jaren in beslag. Voor onze verpakkingen zetten wij nu een grote stap door de plastic lagen  te vervangen door plant-based plastic. Wij hebben gekozen voor plantaardig materiaal dat gemaakt wordt van houtresten: tallolie', vertelt Sabine Blom, Marketing Manager bij CoolBest.


CoolBest maakt gebruik van de eerste plant-based SIG verpakking in Nederland, genaamd SIGNATURE. De volgende doelstelling is om uitsluitend duurzaam fruit te gebruiken. CoolBest werkt daarvoor intensief samen met de leverancier om fruit te telen met aandacht voor het milieu. De sinaasappels, kersen en aardbeien zijn al 100 procent duurzaam. Het streven is om in 2020 alle fruitsoorten volledig duurzaam te telen.  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch