De Bijenkorf zaait

15-04-2019 (13:41) - Marketing

De Bijenkorf deelt vanaf 15 april 80.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uit in het kader van Nationale Zaaidag die plaatsvindt op 22 april. Het zaaien van bijvriendelijke bloemen zorgt voor voedsel voor de bij die met uitsterven wordt bedreigd.
 
Om meer bewustwording te creëren voor het welzijn van bijen en mensen op te roepen mee te zaaien heeft de Bijenkorf de handen ineen geslagen met zanger Ben Cramer. Zijn hit ‘Zai Zai Zai’ uit 1967 is getransformeerd naar ‘Zaai Zaai Zaai’. 
 
Justin Pariag, Sustainable Business Manager de Bijenkorf: "Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid, zetten wij ons sinds 2014 in voor de bescherming van de bij omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Zo zorgen bijen voor de bestuiving van fruit en groenten, maar door bijen kunnen wij ook genieten van bijvoorbeeld koffie, zonnebloemolie en mosterd. De leefomgeving van de bij wordt echter bedreigd, daarom delen wij bloedzaadjes uit en roepen we iedereen op om vanaf 15 april met ons mee te zaaien."
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch