Decathlon organiseert thuismarathon

Decathlon organiseert thuismarathon

16-04-2021 (13:08) - Marketing

 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in een gezin waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub te betalen. Reden genoeg voor Decathlon om dit weekend met hun thuismarathon geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze organisatie betaalt de contributie en de benodigde attributen zoals kleding en schoenen voor kinderen wiens ouders dit financieel niet kunnen opbrengen.

Het parcours is voor iedereen anders, maar het doel blijft hetzelfde: in beweging blijven én geld ophalen voor het goede doel aan de hand van een run van 5, 10, 21,1 of 42,2 kilometer. Iedere deelnemer wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage te doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarnaast kan iedereen een (gepersonaliseerde) medaille bestellen. Die wordt gemaakt bij een sociale werkplaats van gerecycled hout.
 

Over Decathlon Running Academy

Een renevenement is niet nieuw voor de grootste sportretailer van Nederland. Het initiatief lijkt op de inmiddels bekende Decathlon Running Academy die elk voorjaar en najaar vanuit de winkels wordt georganiseerd. Dit is een gratis 12-weken durende groepslooptraining, met als doel om via hardloopschema’s toe te werken naar het uitlopen van 5 kilometer. Daarnaast wordt de 10 kilometer aangeboden aan runners die al iets verder zijn met hardlopen. Het voordeel van samen rennen is dat je vooruitgang elke week opgevolgd wordt en je er niet alleen voor staat. Samen behaal je een hardloopdoel sneller! De sportretailer hoopt de Running Academy dit najaar weer te mogen organiseren.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch