DGTL maakt duurzame plannen bekend

DGTL maakt duurzame plannen bekend

12-03-2019 (14:51) - Marketing

DGTL heeft vandaag het duurzaamheidsprogramma voor de aankomende editie van het festival in Amsterdam aangekondigd. De organisatoren hebben een duidelijk doel en wil in 2020 het eerste circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld te worden. De koers wordt dit jaar al ingezet. 


DGTL introduceerde vorig jaar al het circulaire foodcourt, waarbij voedselafval werd omgezet in compost. In 2019 zet het festival de volgende stap door haar voedselsysteem om te draaien. In plaats van voedselverspilling te gebruiken voor compost, gebruikt het festival onverkochte en verspilde producten om hun maaltijden mee te koken. 


Het menu is daardoor niet langer gebaseerd op wat bezoekers zouden willen eten, maar op die 30 procent van de producten die nooit wordt gegeten. Daarnaast zegt DGTL dit jaar alle vuilnisbakken vaarwel. Het festival biedt drie centrale 'Resource Collection Points' voor bezoekers, om een hoge mate van recycling van grondstoffen te garanderen.


iets terugdoen

Ook milieuvriendelijke toiletten en een proeftuin voor innovators behoren tot de plannen. Bovendien wil het festival deze editie iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. Daarom ontwerpen drie studenten van het masterprogramma MADE een circulair en modulair object dat een permanente plek krijgt op de locatie waar het festival wordt gehouden: de NDSM-werf.


De constructie zal tijdens het festival functioneren als festivalverlichting. Na het festival wordt de structuur opnieuw vormgegeven om permanent een stedelijke functie te vervullen: openbare verlichting op de NDSM-werf.
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch