Disney Channel zet zich in voor Earth Day

Disney Channel zet zich in voor Earth Day

08-04-2021 (15:15) - Marketing

Op 22 april is het Earth Day en Disney Channel zet zich in om deze dag aandacht te geven. Vanaf begin april is er een speciale clip te zien en komt er een gloednieuwe serie over de ruimte uit.

Speciaal voor Earth Day heeft Disney Channel een clip gemaakt waarin kinderen de hoofdrol spelen. De clip is vanaf begin april te zien op de social kanalen van Disney Channel, maar ook op de zender in veel Europese landen. De clip is duurzaam geproduceerd: bomen zijn geplant om alle Co2 uitstoot van het vervoer te compenseren, accu’s en andere apparatuur zijn voorzien van stroom door zonnepanelen en kleding en props zijn hergebruikt (of tweedehands gekocht).

Earth Day op basisscholen
Disney Channel ontwikkelde samen met de CED groep een Nieuwsbegrip les over Earth Day. Basisscholen in Nederland maken hierdoor kennis met dit actuele thema. Kinderen leren waar Earth Day voor staat en hoe het gaat met het klimaat. Tijdens deze les worden ook tips gegeven aan leerlingen over hoe ze zelf hun steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu. Scholen met een Nieuwsbegrip lessen pakket kunnen ook mee doen met de bingokaart (Green Bucket List). Als de klas de acties van de bingokaart heeft afgestreept, maken ze kans op een exclusieve Disney Channel regenton voor op school. Met deze regenton vangen ze regenwater op en hoeven ze geen kraanwater meer te gebruiken om de planten in en rondom school water te geven.

Avonturen in de Ruimte
Disney Channel Nederland heeft de tien nieuw geproduceerde afleveringen Avonturen in de Ruimte van StoryZoo aangekocht. Met behulp van real-life video's van de ESA (European Space Agency) beleven de hoofdrolspelers spannende ruimte avonturen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch