Drie tips om online retail klaar te maken voor feestdagen

Drie tips om online retail klaar te maken voor feestdagen

23-11-2021 (12:08) - Marketing

Na het drukste online winkelseizoen ooit in 2020, heeft dit jaar de potentie om nog drukker te worden voor online retailers. Het inlog- en aanmeldproces kan retailers helpen om te profiteren van de groeiende vraag naar e-commerce. Maar welke factoren maken hier het verschil tussen het verwelkomen van een nieuwe klant en het verliezen van een potentiële of bestaande klant?
 
Ondersteund door de uitkomsten van Auth0's recente onderzoek zijn hier drie tips voor retailers die op zoek zijn naar het stimuleren van omzet, merkloyaliteit en terugkeer van klanten:

1. Ken uw klant (vooral hun inlog-voorkeuren): Het inlog- en aanmeldproces lijkt misschien onbelangrijk, maar de aangeboden opties kunnen de onboarding en retentie van klanten maken of breken. Meer dan een derde van de Nederlandse consumenten (37%) is eerder geneigd zich aan te melden bij een app als ze wachtwoordloos kunnen inloggen; slechts 19% van de bedrijven biedt dit aan.
 
2. Maak inloggen snel en eenvoudig: Het inlog- en aanmeldproces mag geen obstakel zijn, en online retailers, die het mogelijk maken voor klanten om snel in te loggen, bevorderen nieuwe en terugkerende omzet. Desondanks schat 35% van de Nederlandse IT-managers dat het tussen de één en drie minuten duurt voor nieuwe klanten om in te loggen op hun dienst, en maar liefst 23% zegt dat het terugkerende klanten een minuut of langer kost om in te loggen.
 
3. Laat zien dat gegevensbescherming een prioriteit is: Niets verpest de feestvreugde sneller dan wanneer je gebruikersaccount gestolen is en jouw persoonlijke gegevens op straat liggen. Bijna alle (94%) consumenten verwachten dat bedrijven hun persoonlijke informatie veilig bewaren. Retailers die hun beveiliging opvoeren bij verdachte inlogpogingen geven een positief signaal af aan hun klanten.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch