Drinkies by Heineken werkt samen met Google Assistant

06-06-2019 (13:25) - Marketing

De bezorgdienst Heineken NOW heeft binnen een jaar 30.000 geregistreerde gebruikers aan zich gebonden in Amsterdam. Inmiddels is de dienst onder de naam Drinkies by Heineken ook beschikbaar in Vietnam, Egypte, Maleisië en Mexico. Onder de nieuwe naam zal de service ook in Nederland verder groeien, onder meer dankzij de samenwerking met Google Assistant.


Vanaf volgende week kan er bij Drinkies met een gesproken opdracht via Google Assistent ijskoud bier besteld worden in Amsterdam. Mees Tromp, E-commerce Manager bij Heineken: 'We geloven dat bestellen door te spreken de meest natuurlijke manier is. Dat doe je immers in een café of restaurant ook. Na het klikken op sites of apps is praten tegen een device zoals een telefoon de volgende stap. We zijn ervan overtuigd dat spraak een belangrijke rol speelt bij het aanbieden van diensten aan consumenten en zetten hier dan ook vol op in.'


Met het commando 'Hey Google, praat met Drinkies' zal de spraakbestelling in gang worden gezet. Google Assistent neemt je vervolgens mee door het bestelproces van Drinkies. De gebruiker geeft met de spraakbestelling aan welke producten uit het assortiment besteld moeten worden. Na het afronden van de bestelling wordt het koude bier binnen 60 minuten thuisbezorgd.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch