Duurzame zuivel met Campina Biologisch

20-03-2018 (09:37) - Marketing

Campina Biologisch is de nieuwe, duurzame lijn van Campina. De biologische melk, karnemelk en yoghurt zijn op duurzame wijze geproduceerd door Nederlandse boeren. De verpakkingen zijn klimaatneutraal, van organisch materiaal en 100% recyclebaar. 


"Wij zijn bijzonder trots om nu Campina Biologisch te lanceren, zuivel van eigen bodem gemaakt door Nederlandse boerenfamilies. Het is mooi om te zien dat de Campina Biologisch-boeren zelf ook enthousiast zijn over deze lancering: de liefde voor de natuur en de koeien is wat ons en de boerenfamilies drijft. We zetten hiermee een nieuwe standaard en zullen blijven innoveren om te blijven voorzien in de behoeften van onze consumenten”, aldus Marloes Schulte, marketing directeur FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland. 

 

biologisch èn klimaatneutraal 

Campina Biologisch voldoet aan de Europese regelgeving voor biologische voedingsmiddelen. Ook worden alle 140 Nederlandse Campina Biologisch-boeren jaarlijks gecontroleerd door inspecteurs van Skal, een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Op de boerderijen staat het welzijn van het dier en het milieu centraal. De boer zorgt voor goede voeding, verzorging en leefomstandigheden. De koeien kunnen zich er zo natuurlijk mogelijk gedragen en gaan naar buiten als het weer het toelaat. De dieren krijgen biologisch geteeld voer dat grotendeels afkomstig is uit de regio. De nieuwe verpakking van Campina Biologisch is gegarandeerd klimaatneutraal en 100% recyclebaar. De dop en de coating bestaan uit gecertificeerd polyethyleen, gemaakt van organisch restmateriaal.


Bureaus

Media

Economisch