Een webshop starten in 6 stappen

Een webshop starten in 6 stappen

08-10-2021 (09:45) - Marketing

Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je een webshop wilt beginnen zonder al te veel moeite. Vroeger kostte het bouwen van een webshop enorm veel tijd en was het een flinke technische uitdaging. Tegenwoordig zijn er allerlei webbuilders waarmee je in een handomdraai een webshop kun lanceren. Wat je daarvoor nodig hebt vertellen we je hier. In zes eenvoudige stappen begin jij snel je eigen webshop. 
 
Stap 1: Kies een domeinnaam
Om een webshop te kunnen hebben, heb je een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het webadres dat bezoekers benaderen om je webshop te kunnen bezoeken. Kies voor een pakkende domeinnaam die je product goed omschrijft en die mensen makkelijk kunnen onthouden. Het registreren van een domeinnaam kost vaak maar een paar euro per maand. Je kunt de domeinnaam dan later aan je webbuilder koppelen. Het is handig om je domeinnaam te registreren bij de hosting partij waar je ook je webhostingpakket gaat afnemen. Heb je je domeinnaam ergens anders geregistreerd, dan is het in de meeste gevallen het beste om je domeinnaam te verhuizen. 
 
Stap 2: Een goede webbouwer kiezen
Een webshop beginnen hoeft niet moeilijk te zijn. Steeds meer en meer Nederlanders wenden zich tot online website applicaties om zelf snel en gemakkelijk een webshop te bouwen. Zo heb je het Nederlandse JouwWeb, maar ook internationale bedrijven als Wix en Jimdo. Het fijne aan deze applicaties is dat alles inbegrepen is. Denk aan de hosting, SSL-certificaten en alles wat je nodig hebt om een webshop te beginnen. 
 
Stap 3: Kies een design
Zorg ervoor dat je webshop er goed uitziet. Kies kleuren die bij je product en het logo van je webshop passen. Bij de meeste webshop builders kun je de kleuren aanpassen. De meeste webshop builders beschikken over een drag and drop functionaliteit, waarmee je de webshop zo kunt aanpassen als je wilt.
 
Stap 4: Webteksten schrijven
Als je een webshop bouwt wil je natuurlijk dat alle productinformatie zo duidelijk mogelijk is en dat de teksten de bezoeker uitnodigen om een aankoop te doen. Schrijf daarom pakkende teksten voor op de homepagina van je webshop. Hier moet in een oogopslag duidelijk worden wat je webwinkel verkoopt. Daarnaast zijn er productomschrijvingen nodig bij de producten, moet je webshop beschikken over een contactpagina en informatie over algemene voorwaarden en het privacybeleid.
 
Stap 5: Domeinnaam koppelen
Zijn de producten ingevoerd, de webteksten geschreven en is je webshop bijna klaar om gepubliceerd te worden? Dan is het nu tijd om de domeinnaam te koppelen aan je hostingpakket. Dit is vaak erg eenvoudig om te vaak. Vaak kun je via je hostingprovider de domeinnaam registeren. Heb je de domeinnaam ergens anders geregistreerd, dan moet je deze eerst verhuizen naar de hostingprovider waar je ook de webhosting afneemt.
 
Stap 6: Webshop publiceren
Heb je het gevoel dat je er helemaal klaar voor bent? Loop dan eerst alles nog eens na. Misschien kom je ergens nog een spelfout tegen. Zet de laatste puntjes op de i en publiceer je webshop. De meeste webshop builders hebben een preview functie waarmee je kunt zien hoe je webshop eruit ziet als hij online zou zijn. Als je helemaal tevreden bent met het resultaat druk je op de publiceren knop en je webshop staat online. Eigenlijk begint nu het echte werk pas, want niemand weet nog dat jouw webwinkel bestaat. Werk aan de winkel dus. Om je eerste bestellingen binnen te krijgen zul je moeten investeren in social media marketing, contentmarketing en eventueel in advertenties. Doe je dit op een goede manier, dan zullen de eerste bestellingen snel volgen en ben je op weg naar een succesvolle webshop. 


 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch