Eerste editie Nationale Voetbaldag gelanceerd

Eerste editie Nationale Voetbaldag gelanceerd

12-06-2021 (19:04) - Marketing

Op 12 juni is tijdens het openingsweekend van het EK voetbal de eerste editie van De Nationale Voetbaldag van start gegaan. De dag is een initiatief van de KNVB en het Oranje Fonds om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs. In heel Nederland brengen vandaag ruim 500 voetbalclubs hun sociale rol in de wijk op een leuke en sportieve manier onder de aandacht.
 
De Nationale Voetbaldag begon met een gezamenlijke warming-up via een online live-verbinding, onder leiding van presentator en amateurvoetballer Buddy Vedder en toernooidirecteur Gijs de Jong (EURO 2020). Duizenden personen deden mee, verspreid over 500 voetbalclubs in het hele land.
 
De clubs hadden verschillende activiteiten op het programma staan, van voetgolf clinics tot een mini-voetbaltoernooi. Ook waren er aantal bijzondere initiatieven. Zo heeft een jeugdteam van S.V. De Valleivogels,onder muzikale begeleiding , een toernooi gespeeld bij een verpleeghuis waarbij ouderen vanuit hun raam konden genieten van de spelende jeugd.
 

De club als netwerk

De Nationale Voetbaldag is ontstaan om tijdens het EK voetbal aandacht te vragen voor het maatschappelijke belang van voetbalverenigingen. De clubs zorgen voor een sterk sociaal netwerk. Ze brengen generaties bij elkaar, mensen van verschillende komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch