FEBO opent tijdelijk romantisch restaurant Maison FEBO

07-02-2020 (15:56) - Marketing

Speciaal voor Valentijnsdag wordt de beroemde FEBO op het Amsterdamse Stadionplein omgetoverd tot romantisch restaurant: Maison FEBO. Een ode aan de eerste vestiging die Johan Izaäk de Borst in 1941 startte. Voor de liefdevolle dag heeft FEBO opa’s recepturen geraadpleegd en is er een nieuwe held ontstaan, de chocoladebitterbal.
 
In 1941 opende Johan Izaäk de Borst zijn brood- en banketbakkerij Maison FEBO. Vlakbij de eerste FEBO-vestiging achter het Olympisch Stadion zit nu een beroemde locatie van de inmiddels landelijke keten: juist die vestiging wordt tijdens Valentijnsdag omgedoopt tot Maison FEBO, als verwijzing naar de eigen historie. Dit keer is Maison FEBO echter een romantisch restaurant met driegangenmenu, livemuziek en bediening. Onveranderd is de Amsterdamse gezelligheid en ambacht van FEBO. Via Febo.nl kunnen de echte FEBO-fans een diner reserveren voor 15 euro per persoon; er is beperkt plaats voor 40 gasten tussen 17.30 - 19.30 uur en van 20.00 - 22.00 uur.
 

Hands Off My Chocolate

Geïnspireerd door het rijke banketbakkersverleden lanceert FEBO tijdelijk een nieuwe held: de chocoladebitterbal. Voor de chocoladebitterbal heeft FEBO de handen ineengeslagen met het Nederlandse Hands Off My Chocolate. Om de bitterbal te maken heeft FEBO de Double Dark 70% repen gesmolten en verrijkt met bloem, roomboter en slagroom waardoor er een romige salpicon ontstaat. Een ambachtelijke salpicon vormt de basis voor goede kroketten en bitterballen. Nadat de salpicon is afgekoeld en opgestijfd kunnen deze tot bitterballen gevormd worden. Vervolgens gaat de bitterbal door het eiwit en paneer en ontstaat de chocoladebitterbal. Er is gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit Belgische chocolade. Deze chocolade bevat alleen de fijnste ingrediënten en wordt extra lang gemalen en gemengd.
 
Iedereen die op 14 februari een bestelling doet bij FEBO via Thuisbezorgd en Deliveroo, ontvangt gratis zes chocoladebitterballen in een leuke Valentijnsverpakking. Zolang de voorraad strekt. 

Bureaus

Media

Economisch