Feel good story: Volkswagen restaureert 52 jaar oude Annie

28-12-2018 (10:21) - Marketing

Kathleen Brooks kocht haar Kever in december 1966 in Riverside, Californië. Sindsdien heeft ze met Annie – zoals ze de rode Volkswagen noemt – meer dan 560.000 kilometer gereden. Ofwel, zo’n veertien keer de wereld rond. Kathleen is nu 73, en nog steeds gebruikt ze Annie om naar haar werk te gaan.....
 

Volkswagen hoorde vorig jaar van het bijzondere verhaal en deed Kathleen het aanbod om Annie te restaureren in de Mexicaanse fabriek waar ooit de Kevers voor de Noord-Amerikaanse markt van de band liepen. In de afgelopen elf maanden heeft een team van zo’n zestig Volkswagen-medewerkers Annie teruggebracht in nieuwstaat. Ook is er een aantal extra’s toegevoegd om de hechte relatie tussen Kathleen en haar Kever te vieren.
 

Flinke restauratie

Er moest flink wat aan Annie gebeuren. Haar bodemplaat was op plekken volledig doorgeroest en er waren problemen met de ophanging, transmissie en het elektrische systeem. In elf maanden tijd hebben de Volkswagen-medewerkers zo’n veertig procent van alle componenten vervangen en precies 357 originele delen gerestaureerd. Om tot de originele carrosseriekleur te komen, heeft het team een monster genomen van de onaangetaste lak in het dashboardkastje.
 
Sommige onderdelen van de auto zijn door Volkswagen verbeterd. Zo heeft Annie de schijfremmen van een latere Kever gekregen, een modern audiosysteem dat lijkt op een oude Kever-radio, nieuwe bedrading, een opgewaardeerde wielophanging en een gereviseerde versnellingsbak. Daarbij is de motor compleet uit elkaar gehaald, schoongemaakt, verbeterd en weer in elkaar gezet.
 

Met hart en ziel

Volgens projectmanager Augusto Zamudio was het doel niet om van Annie een museumwaardige Kever te maken. “Het restauratieproces was behoorlijk uitdagend, maar we hebben er echt hart en ziel in gestoken. Toen Annie hier arriveerde begrepen we vrijwel meteen de innige band die Kathleen met haar Kever heeft. Dat motiveerde ons enorm.”
 

Bureaus

Media

Economisch