fonQ groeit met 142% dankzij Mirakl Marketplace

fonQ groeit met 142% dankzij Mirakl Marketplace

02-08-2021 (16:07) - Marketing

Mirakl, een enterprise SaaS-marktplaats, en fonQ, een platform in woningretail, maken sterke groeicijfers bekend van hun online sales. Dankzij de door Mirakl ondersteunde marktplaatsen, heeft de online woonwinkel haar website getransformeerd tot een platform met een zeer breed en scherp gecureerd productassortiment, waardoor de jaarlijkse bruto handelsvolumes sinds 2018 met 142% zijn gestegen.
 
Dankzij de wendbaarheid van het Mirakl Marketplace Platform, zijn in de drie jaar sinds de lancering in 2018 al 500 zorgvuldig geselecteerde verkopers aangesloten bij de fonQ-marktplaatsen. Dit heeft direct geresulteerd in een snelle toename van het productaanbod. Deze uitbreiding vertaalde zich in groei voor het bedrijf - in 2020 groeide het GMV van de fonQ-marktplaatsen jaarlijks met 142%. Dit positieve momentum heeft zich ook in 2021 voortgezet met een GMV-groei van 137% op jaarbasis in het eerste kwartaal.
 

Marktplaats

De marktplaatsstrategie van fonQ heeft het bedrijf in staat gesteld klanten beter van dienst te zijn door het assortiment te vergroten en een klantgerichte winkelervaring te bieden die nauw aansluit bij het fonQ-merk. Verkopers kunnen in zowel Nederland als België verkopen via de marktplaatsen van fonQ en vtwonen, voor wie fonQ optreedt als licentiepartner.
 
Dankzij hun eigen marktplaats is fonQ 100% onafhankelijk geworden van de verkoop op andere marktplaatsen. De marktplaats speelde ook een zeer belangrijke rol in de winst van fonQ bij de 2021 Shopping Awards in zowel de categorie ‘wonen’ als de categorie ‘beste webwinkel’. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch