FrieslandCampina viert 150 jaar van ‘gras tot glas’

FrieslandCampina viert 150 jaar van ‘gras tot glas’

08-09-2021 (11:41) - Marketing

Het is 150 jaar geleden dat de basis werd gelegd voor FrieslandCampina, één van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. Om dit te vieren is op 8 september op alle productielocaties van FrieslandCampina wereldwijd en op een aantal melkveebedrijven van leden van de coöperatie de jubileumvlag gehesen.
 
De coöperatieve ontstaansgeschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871. In dat jaar richtten een aantal boeren de ‘Vereeniging tot Ontwikkeling van den Landbouw in Hollands Noorderkwartier’ op. Deze vereniging is de oudst bekende rechtsvoorganger van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. Een jaar later besloten twintig boeren in de Hollandsche Wieringerwaard, in Noord-Holland, om samen te gaan werken. Ze kochten een gebouw, twee kaastobben en een weegschaal. Kort daarop stelden ze een kaasmaker aan en daarmee was de eerstse officiële samenwerking van boeren een feit. In Friesland gebeurde iets soortgelijks in het dorp Warga; een groep boeren verenigde zich in een coöperatie. Na talloze fusies is uit deze coöperaties FrieslandCampina ontstaan.
 
“FrieslandCampina is gebouwd op 150 jaar coöperatieve kennis en ervaring”, zegt Hein Schumacher, CEO Koninklijke FrieslandCampina N.V. “De basis wordt gevormd door familiebedrijven die al generaties lang lid zijn van de huidige coöperatie en haar rechtsvoorgangers. We hebben ondernemende boeren die door samen te werken dagelijks miljoenen consumenten over de hele wereld voorzien van het goede van melk: van gras tot glas. Iedere dag weer. Daar ben ik ontzettend trots op”, zei hij. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch