Gazelle uitgeroepen tot no 1 Speed E-bike van het Jaar

10-03-2021 (17:18) - Marketing

Gazelle heeft bij de FietsAwards 2021. Het merk heeft met de Nº1 de titel Speed E-bike van het Jaar in de wacht gesleept. Dat bleek woensdag tijdens een online event van initiatiefnemer RAI Vereniging. De verkiezingswinst valt samen met de onthulling van de Nº1. 
 
De Gazelle Nº1 ondersteunt tot 45 kilometer per uur en is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld het woon-werkverkeer. Het hagelnieuwe model valt op vanwege het design, waarvoor Gazelle heeft samengewerkt met StudioMOM. De fiets is op ieders behoeften af te stemmen dankzij de configuratiemogelijkheden. Er zijn drie framematen en vier voorbouwen die fietsers een sportieve of juist een comfortabele, rechtere zit bieden. Ook biedt Gazelle vijf licht glanzende kleuropties: desert sunrise, avalon blue, champion red, black en light olive.
 

Extra accucapaciteit

Degenen die met de Nº1 extra veel kilometers klokken, willen een grote actieradius. Ook daaraan heeft Gazelle gedacht. De speed pedelec is voorzien van een Bosch Performance Line Speed middenmotor met een koppel van 85 newtonmeter. Hij is standaard voorzien van een batterij van 625 wattuur, en uit te breiden met een 500 wattuur powerpack. In dat geval is de totale accucapaciteit 1.125 wattuur.
 

Automatisch schakelen

Fietsers hoeven op de Nº1 niet meer handmatig te schakelen dankzij de montage van een Enviolo AutomatiQ-naaf. Voorafgaand aan de rit stellen fietsers via de display het gewenste aantal trapomwentelingen in. Aan de hand daarvan schakelt het systeem traploos lichter of zwaarder.
 

Verbonden met internet

Qua technologische mogelijkheden steekt de Nº1 alle voorgaande speed pedelecs de loef af. De Nº1 is namelijk een zogeheten Gazelle Connect e-bike. Dat betekent dat de Nº1 is uitgerust met een module die verbinding kan maken met het internet. De module is gekoppeld aan de Gazelle Connect app op de smartphone van de eigenaar. Daarin is onder meer te zien hoe vol de batterij nog is en hoeveel kilometer de fietser nog kan rijden in de desbetreffende ondersteuningsstand. De Gazelle Connect app geeft tevens inzicht in zogeheten points of interest, zoals een fietsenwinkel of oplaadpunt in de buurt.
 

Diefstalbescherming

Het technologisch vernuft van de Nº1 zit hem met name in de hoge mate van diefstalbescherming. Hij is namelijk voorzien van een startonderbreker. Die blokkeert de elektrische trapondersteuning na sabotage van de module of na melding van diefstal (via de Gazelle Connect app of verzekeraar). Een dief heeft vervolgens niets meer aan de gestolen fiets. De Nº1 bevat tevens een GPS-chip. Op die manier kan de eigenaar in de app de locatie van de speed pedelec zien. De eigenaar ontvangt via de app desgewenst een melding als de fiets onverwachts in beweging komt, bijvoorbeeld na diefstal. Een professioneel opsporingsteam kan de fiets bij diefstal lokaliseren dankzij dezelfde GPS-chip. Voor laatstgenoemde service is het noodzakelijk een Gazelle Connect verzekering af te sluiten.
 

In april verkrijgbaar

Fietsers die graag over de Nº1 (adviesprijs: 5.999 euro) beschikken, moeten nog heel even geduld hebben. De speed pedelec is vanaf april uitgebreid te testen in de Gazelle Experience Centers en verkrijgbaar via www.gazelle.nl
 

Bureaus

Media

Economisch