Geen wegwerpplastics meer bij PLUS

29-11-2018 (10:15) - Marketing

Met ingang van het barbecueseizoen 2019 heeft PLUS herbruikbare borden, kommen, bekers en bestek in het schap. Deze komen als vervanging voor het plastic wegwerpservies. PLUS is de eerste supermarkt die haar assortiment disposables op deze manier duurzamer maakt. 


Als straks het voorjaar komt en het wordt weer mooi weer, slaat Nederland weer massaal aan het barbecueën. Smakelijke avonden met familie, vrienden en buren, maar soms ook met veel afval. PLUS luidt het BBQ-seizoen volgend jaar graag duurzamer in door afwasbaar en dus herbruikbaar serviesgoed en bestek aan te bieden. Deze producten hoeven dus niet meer weggegooid te worden. Ze gaan meer dan honderd keer mee. 


Steeds minder plastic bij PLUS

Met het opnemen van afwasbaar serviesgoed in het assortiment loopt PLUS, als Meest Verantwoorde Supermarkt, hiermee vooruit op het Europese beleid dat wegwerpplastics binnenkort verbiedt. Het Europese verbod moet de plastic soep in de zeeën en oceanen tegengaan. PLUS vervangt plastic wegwerpartikelen door artikelen die het milieu minder belasten. De supermarkt is hierover al langer in gesprek met haar leveranciers en experts. Afwasbaar serviesgoed in het PLUS assortiment is een nieuwe stap naar minder wegwerpplastic.


Plastic Whale 

Marius Smit, oprichter Plastic Whale: “Het is goed dat PLUS verantwoordelijkheid neemt”. Het gebruik van wegwerpplastics ligt al langer onder vuur door de impact ervan op het milieu en vanwege de plastic soep. De Europese Commissie heeft onlangs prachtige plannen gepresenteerd om plastic vervuiling en plastic soep te verminderen. Deze plannen zijn al in een vergevorderd stadium, wat onder andere zal betekenen dat veel producten, en op den duur wegwerpplastics in het algemeen, uit de markt zullen verdwijnen. Ik juich het van harte toe dat PLUS hierin al eerder haar verantwoordelijkheid neemt en nu al besluit te stoppen met de verkoop van wegwerpplastics."

 

Ook rietjes, roerstaafjes en andere producten aangepast

PLUS wil zo min mogelijk disposables in het assortiment voeren. Voor consumenten die het afwassen van herbruikbare bordjes en bekertjes (nog) niet zien zitten, zijn deze straks nog steeds beschikbaar in een variant voor eenmalig gebruik. Die zijn niet gemaakt van plastic, maar van de hernieuwbare natuurlijke materialen karton of bagasse, een materiaal gemaakt van de afvalstroom van suikerriet. Deze bordjes en bekertjes mogen, mits niet al te vies, bij het oud papier. Ook andere producten van PLUS worden aangepast. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch