Generatie Z wil rijk worden, maar de liefde gaat voor

11-04-2018 (13:27) - Marketing

Tijdens Packaging Innovations 2018 wordt door FONK een discussie gemodereerd over Generatie Z. Hoe krijg je ze de winkel in, of blijven ze definitief weg? En wat is de beste manier om in te spelen op hun behoeften? Ook Young Capital deed onderzoek.


Een goede baan is belangrijk, maar de liefde en vrienden gaan voor, is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek. Want hoewel het grootste deel graag die ultieme droombaan heeft, en daar bijvoorbeeld nu hard voor aan het studeren is (tweederde van de ondervraagden) en praktijkervaring ook belangrijk gevonden wordt, is maar drie procent bereid om die droombaan, in het buitenland bijvoorbeeld, op te geven voor de liefde of belangrijke vrienden. Dan maar geen droombaan, blijkt. 

 

rijk worden

Veel geld verdienen is gewoon ook nog steeds belangrijk, vinden millenials. Dus ze zitten heus niet de hele dag achter een latte met sojamelk. Plezier is belangrijk, en losse en wisselende contracten zijn ok, maar toch wil zeker tachtig procent de zekerheid van een baan die bovendien aanzien moet hebben. Voor meer dan de helft is veel geld verdienen heel belangrijk, blijkt uit het onderzoek.


Wat ze nog meer willen? Een baan waarbij ze veel vrijheid hebben om het werk volgens eigen ideeën in te richten (81%). Zoals verwacht is een 9-tot-5-baan niet voor Gen Z weggelegd, de helft van de jongeren vindt het belangrijk om de werktijden helemaal zelf te bepalen.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch