GO Sharing start met aanbieden elektrische deelauto’s

GO Sharing start met aanbieden elektrische deelauto’s

01-12-2021 (10:27) - Marketing

GO Sharing start met het aanbieden van elektrische deelauto’s. Het bedrijf begint met 30 elektrische deelauto’s in Delft, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, die vaste (laad)plekken krijgen. Daarvoor is het bedrijf een samenwerking met Q-Park aangegaan. Met de multimodale dienst wil het bedrijf zijn servicegebieden voor elektrische deelscooters en e-bikes met elkaar verbinden. Het bedrijf is ook begonnen met het aanbieden van elektrische deelfietsen, beginnend in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Den Bosch.
 
Gebruikers van GO Sharing kunnen zich opgeven om van de deelauto’s – elektrische MINI Coopers - gebruik te maken. Deelnemen kan vanaf 23 jaar en uiteraard moeten de deelnemers in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Nadat zij zijn toegelaten, kunnen de deelauto’s gereserveerd en gebruikt worden. Het starttarief is €4,99 en vervolgens betalen gebruikers €0,30 per minuut.
 

Mobility Hubs

De elektrische deelauto’s krijgen vaste, strategische plekken in steden, om zo deelvervoer tussen regio’s te bevorderen. Voor een aantal van de zogenaamde Mobility Hubs is een samenwerking met Q-Park aangegaan. De eerste Hubs zijn in Delft (YES!Delft), Den Bosch (Q-Park Arena en Mövenpick), Den Haag (Q-Park Laakhaven), Eindhoven (Q-Park Bijenkorf en Novotel) en Rotterdam (Q-Park Schiecentrale, Best Western Rotterdam Airport en het Excelsior stadion). De auto’s hebben op deze plekken vaste laadplaatsen en in de garages van Q-Park gaat het in- en uitrijden op basis van kentekenherkenning. GO Sharing heeft als doel om meerdere Mobility Hubs in verschillende steden te openen.
 

Elektrische MINI Coopers

Voor de nieuwe propositie heeft GO Sharing een samenwerking met BMW|MINI Dubbelsteyn, die de elektrische MINI Coopers levert. De MINI Cooper SE heeft een actieradius van 234 km (WLTP) en binnen 35 minuten zijn de auto’s tot 80 procent opgeladen met een snellader.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch