Grand Tour langs hoogtepunten 50 jaar Opel GT

11-09-2018 (15:12) - Marketing

Opel organiseert in samenwerking met de associatie van Europese Opel GT-clubs een heuse Grand Tour voor de Opel GT. Van 19 tot en met 22 september wordt ‘vijftig jaar Opel GT’ gevierd met een tocht langs diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van het model.


Zeventig Opel GT-rijders starten de Grand Tour op het circuit van Hockenheim en voltooien die drie dagen later in het testcentrum Rodgau-Dudenhofen.


De Grand Tour start op Hockenheim omdat de sportauto daar vijftig jaar geleden aan de pers werd gepresenteerd. Tijdens de eerste dag zijn designer Erhard Schnell, de geestelijk vader van de Opel GT, en Walter Röhrl te gast. Röhrl is een van de snelste rallyrijders aller tijden en werd in 1982 wereldkampioen met een Opel Ascona 400. Röhrl is aanwezig met zijn eigen Opel GT.


Op de slotdag doet de Grand Tour het testcentrum in Rodgau-Dudenhofen aan. Hier is de Opel GT klaargestoomd voor productie tijdens de eindeloze rondjes op het ovale testcircuit. Als afsluiter volgt er een diner in het historische K48-gebouw in Rüsselsheim.
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch