Hema Amsterdam slaat vleugels uit in VS

03-07-2019 (13:26) - Marketing

Hema gaat ook in Noord-Amerika verkopen. In de Verenigde Staten alleen online, via de website van  Walmart. en in Canada opent het bedrijf nog dit jaar zowel eigen winkels als shop-in-shops in grote filialen van Walmart.
 
In de Canadese winkels gaat het bedrijf net als in de andere buitenlandse winkels geen rookworsten of tompoucen verkopen, maar wel langer houdbaar eten, zoals stroopwafels. De eerste winkels komen in en om Toronto, de grootste stad van Canada. In de VS begint Hema met de online verkoop van voornamelijk huishoudelijke producten, zoals handdoeken, kussenhoezen en kandelaars.
 

Hema Amsterdam

In de VS en Canada gaat het bedrijf Hema Amsterdam heten. Hema denkt zich beter te kunnen onderscheiden door nadruk te leggen op de Nederlandse oorsprong.
 
Hema is op dit moment actief in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje, en buiten Europa in de Verenigde Arabische Emiraten. De winkels in die landen gaan de komende tijd ook Hema Amsterdam heten.  'We zijn bijzonder trots op onze samenwerking met Walmart, de grootste retailer ter wereld', liet Hema-topman Tjeerd Jegen over de deal met dit bedrijf eerder vandaag bij de NOS weten. Hema werd vorig jaar overgenomen door zakenman Marcel Boekhoorn.
 

verlies eerste kwartaal

Het bedrijf maakte ook de cijfers bekend over het eerste kwartaal van dit jaar. Hema is al een tijd verliesgevend en begon het jaar ook weer met verlies, namelijk 10,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2018 was dat 6 miljoen. Dat hogere verlies kwam volgens Hema door eenmalige zaken, zoals nieuwe boekhoudkundige regels en een eenmalige kostenpost.
 

omzetstijging

De omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder met 2,5 procent, vooral door de opening van nieuwe winkels en meer online verkoop.

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch