Hoe meneer Bleyenberg tot volksheld werd verheven

06-11-2018 (09:00) - Marketing

Een jaar geleden opende Bleyenberg zijn deuren. Een compleet nieuwe horecagelegenheid in het oude Kwantumgebouw in Den Haag, vernoemd naar de roemruchte oud-bedrijfsleider John Bleyenberg. Creative agency And Now This bedacht en ontwikkelde het merk voor dit on-Haags ambitieuze horecaconcept. Nu, een jaar na opening, heeft Bleyenberg niet alleen het gebouw opnieuw tot leven gewekt, maar ook de hele buurt nieuw leven in geblazen en het leven van twee senioren compleet op z’n kop gezet. 


Het oude Kwantumgebouw in Den Haag is een pand met een rijke historie. Maar na 15 jaar leegstand stond het bekend als "de puist van Den Haag". Een complete transformatie was nodig om het gebouw en de buurt tot leven te wekken. And Now This werd gevraagd om het merkconcept te bedenken, inclusief visual identity, website, social media en communicatiemiddelen, maar ook de namen voor het restaurant, de vergaderruimtes, de club en de rooftop bar. Bleyenbergs 'legacy' is doorgevoerd in zowel het in- als exterieur, met doorvertalingen tot in de kleinste details, zoals signage, menukaarten en to-go bekers, waarmee een volledig kloppend merkconcept is ontwikkeld.


C.A.J. Bleyenberg

Bleyenberg is vernoemd naar C.A.J. (John) Bleyenberg, de oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV (1981 -1996). And Now This ontwikkelde een iconisch logo en een campagne waarmee ze de no-nonsense mentaliteit van John Bleyenberg tot leven wekte. Het maakte hem onmiddellijk een lokale cultheld en veranderde zijn leven. 
 

Culturele en sociaal-economische verandering

Door het rijke verleden van Bleyenberg te vertellen heeft And Now This een merk gecreëerd met een sterke culturele relevantie. Met zijn strategische locatie op de grens van het centrum en de Schilderswijk, heeft Bleyenberg een transformatie van de buurt in gang gezet. Vroeger was het een no-go area, nu huist het een lokale hotspot voor een divers publiek. 
 

Korte film

And Now This ontwikkelde een korte film over het ontstaan van Bleyenberg, verteld door John en zijn vrouw Anneke Bleyenberg. 
 

Credits

Agency: And Now This - an ideas agency
Creative Directors: Paul Bakker, Jeroen de Korte (And Now This)
Director, DoP and editor: Paul Bakker, Jeroen de Korte (And Now This)
Music and sound: Antfood Amsterdam 
Composer: Pedro Botsaris 
Music producer: Steve Johnsen 
Grading: Pepijn Klijs
 

Het verhaal van Bleyenberg from And Now This on Vimeo.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch