IKEA lanceert limited collectie KARISMATISK met Zandra Rhodes

24-08-2021 (17:00) - Marketing

IKEA lanceert een kleurrijke, over-the-top collectie in samenwerking met de Britse patroon- en textielontwerper Zandra Rhodes. Met haar revolutionaire en opvallende ontwerpen is Rhodes een icoon in de mode-industrie. De limited collectie die het Zweedse woonwarenhuis samen met haar ontwikkelde, bestaat uit 26 producten met gewaagde patronen en uitgesproken kleurenpaletten, typerend voor Rhodes' werk. Door te spelen met kleur en patronen kan je op een makkelijke (en betaalbare) manier je huis totaal veranderen. KARISMATISK bevat onder andere een knalroze draagtas, kussens met slangenpatroon en goudkleurige lampenkappen.

Bij deze collectie draait het niet om 'less is more', juist om 'more is more' - dat is het hart van KARISMATISK. Ook bestaat de collectie uit verschillende handgeblazen vazen, een sprei en een kleurrijk kamerscherm. Details als plooien en strikjes refereren naar de romantische jurken van Rhodes en voegen een stukje high fashion glamour toe. De glimmende stof is ook los verkrijgbaar om zelf een jurk, sjaal of kussen van te maken. Het levendige kleurenpalet van goud, warm roze, knalrood, koninklijk paars en kobalt blauw licht elk interieur op.


Knalroze FRAKTA tas

Rhodes creëert dingen die geliefd zijn én dagelijks worden gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is de iconische blauwe FRAKTA tas die make-over heeft gekregen. Rhodes heeft de FRAKTA - waarbij ze gebruikmaakt van het originele materiaal - omgetoverd tot een opvallende roze tas met zwierige franjes. Ook heeft ze de kronkelende spiegel karakteristiek gekenmerkt door het een gezicht te geven.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch