ING hoofdsponsor tentoonstelling Victor & Rolf én hoofdsponsor Kunsthal

16-04-2018 (17:30) - Marketing

ING en Kunsthal Rotterdam delen de missie om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Voor hoofdsponsor ING is een speciale Viktor&Rolf betaalpas ontworpen, die klanten kunnen aanvragen via MijnING.nl. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers in de Kunsthal in een speciale photobooth hun passie voor Viktor&Rolf delen. Ook brengt de ING Kunstbuzz circa 300 leerlingen naar de tentoonstelling om jongeren kennis te laten maken met deze Nederlandse mode-iconen.
 
 
De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf, toont een aantal van de meest indrukwekkende en innovatieve werken van het Nederlandse designduo Viktor&Rolf in de Kunsthal Rotterdam. Al 25 jaar leidt de symbiotische samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren tot compromisloze schoonheid en uitzonderlijke collecties. 
 

Radicale opvatting van ‘wearable art’ 

De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van ‘wearable art’. In hun roemrijke carrière verleggen Viktor&Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode en hun ontwerpen contrasteren tussen romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle, classicisme en conceptualisme. De circa zestig werken uit de haute couture collecties van Viktor&Rolf geven inzicht in hun eigenzinnige en conceptuele benadering, waarbij ze kritiek op de mode-industrie, waar ze zelf ook deel van uitmaken, niet schuwen. 
 

Dolls

Van de serie ‘Dolls’ − replica's van antieke poppen gekleed in de meest iconische ontwerpen van de modekunstenaars – zijn 25 handgemaakte exemplaren te zien. Iedere porseleinen pop is gekleed in haute couture die exact op schaal is nagemaakt met behulp van de originele patronen, een heel bewerkelijk en arbeidsintensief proces. Zelfs de stoffen zijn op schaal geweven, en het haar en make-up van de miniatuurmodellen is hetzelfde als tijdens de modeshows.
 

Bijzondere bruiklenen

Bijzondere bruiklenen zijn de trouwjurk die Viktor&Rolf in 2004 ontwierpen voor Prinses Mabel van Oranje-Nassau ter gelegenheid van haar huwelijk met Prins Friso, die samen met de ‘Doll’ miniatuurversie ervan − speciaal door ING Art management in bruikleen gegeven − te bewonderen zijn. Andere bijzondere werken zijn het kostuum dat zij in 2016 voor Madonna hebben gemaakt voor haar inzamelingsconcert in Miami Art Basel, en de theaterkostuums voor de voorstelling ‘Dutch Doubles’ (2014) van Het Nationale Ballet. 
 

Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years
27 mei t/m 30 september 2018
Kunsthal Rotterdam

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch