Jeans Centre slaat handen ineen met Leger des Heils

21-06-2017 (08:00) - Marketing

Jeans Centre start in samenwerking met het Leger des Heils de landelijke inzamelingsactie Refujeans. Het doel: zoveel mogelijk tweedehands jeans inzamelen ten behoeve van vluchtelingen in Nederland.
 
Het Leger des Heils geeft aan dat er een structureel tekort is aan ingezamelde spijkerbroeken. “Jeans zijn slijtvast en dus populair, we merken dat er altijd vraag naar is. Zeker bij mensen met weinig geld, zoals vluchtelingen. Het aanbod, zeker van mannenjeans, is klein want veel mannen dragen hun broek tot aan het klussen aan toe, waardoor deze uiteindelijk niet meer herdragen kan worden door onze doelgroep.”, aldus Jolande Uringa, Manager Communicatie & Public Affairs van ReShare, de afdeling van het Leger des Heils die de textielinzameling doet.
 
tegenprestatie
Vanuit het oogpunt van de eigen merkwaarden ‘vriendschap & lekker in je vel zitten’ wilde Jeans Centre hierop in springen. Samen met haar klanten wil de onderneming zoveel mogelijk jeans inzamelen via haar stores. Als tegenprestatie ontvangt de klant die een broek inlevert een kortingsbon.
 
REBOX
Iedereen kan nu zijn (oude) spijkerbroeken inleveren in een zogenoemde REBOX bij één van de 100 Jeans Centre stores in Nederland. Het Leger des Heils zorgt ervoor dat de herdraagbare jeans terechtkomen bij vluchtelingen die in Nederland wonen. De jeans kunnen tot 31 augustus 2017 worden ingeleverd in alle Jeans Centre stores.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch