Jumbo start 100% elektrische bezorgservice in hartje Amsterdam

18-02-2019 (11:11) - Marketing

Jumbo start vandaag met het thuisbezorgen van boodschappen in het centrum van Amsterdam. Alle klanten binnen de ring van Amsterdam en net daarbuiten kunnen voortaan online via Jumbo.com en de Jumbo app hun boodschappen bestellen. Zij krijgen hun producten vervolgens tot in de keuken bezorgd, door een bezorger die in een 100% elektrische bezorgwagen rijdt.


Naast een groter bezorggebied in Amsterdam, past Jumbo ook de bezorgmomenten in de hoofdstad aan. Klanten krijgen voortaan de keuze uit bezorgslots van 2 uur en 1 uur. Zo kunnen zij straks in Amsterdam ook ’s ochtends tussen 7 en 8 uur hun boodschappen bezorgd krijgen. 


Door de inzet van 100% elektrische bezorgwagens in het centrum van Amsterdam en de rechtstreekse thuisbezorging vanuit een zogeheten hub, maakt Jumbo een duurzaamheidsslag. De elektrische Street Scooters van Jumbo zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit én het klimaat. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities van de organisatie. Jumbo wil de CO2-uitstoot van haar transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008. Doordat Jumbo in Amsterdam gaat leveren vanuit één centraal distributiepunt, stuurt het bedrijf daarnaast ook relatief minder wagens de weg op, kan zij haar capaciteit beter benutten en de bezorging efficiënter plannen.

 

Bureaus

Media

Economisch